PORAZ, OPROŠTAJ I SRAMOTA / Dinamu prijeti rigorozna kazna

Image

Zbog prekida utakmice kojeg su prouzročili BBB-i svojom bakljadom Dinamu slijedi "neviđena financijska kazna", a možda i izbacivanje iz europskih natjecanja.

4.12.2008.
9:07
VOYO logo

Zbog prekida utakmice između Udinesea i Dinama kojeg su prouzročili Bad Blue Boysi u 77. minuti, Dinamu prijeti rigorozna kazna. Moguće je izbacivanje iz europskih natjecanja, možda će se odluka Disciplinske komisije UEFA-e odnositi na igranje utakmica pred praznim tribinama, no sasvim je sigurno da će Dinamo biti "zaraditi" iznimno visoku novčanu kaznu.

Glavni direktor Dinama Damir Vrbanović potvrdio je kako mu je delegat utakmice kazao kako "Plavi" mogu biti sigurni da će dobiti neviđenu financijsku kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se utakmica nije nastavila, sasvim sigurno bi bili izbačeni iz Europe", kazao je Vrbanović, dodavši kako se tješi da će kazna ipak biti samo novčana.

A kobna 77. minuta bila je vrhunac huliganskog ponašanja dijela Dinamovih navijača. Službeni spiker više je puta upozoravao kako će utakmica biti prekinuta ukoliko BBB-i ne prestanu s bacanjem pirotehničkih sredstava. Oni su se oglušili na ta upozorenja te nastavili raditi svoj show sve do 77. minuta kada je nekoliko raketa dospjelo na travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je prekinuo utakmicu i poslao igrače u tunel. Delegat utakmice bio je čvrst u nakani da se utakmica ne nastavi, no uslišio je višekratne molbe čelnika Dinama koji su ga uvjerili da navijači do kraja utakmice neće više baciti ni jednu raketu.

A dok je u tunelu trajao triler oko nastavka utakmice, BBB-i su pjesmom prozivali Dinamovog dopredsjednik Zdravka Mamića i pozivali ga da napusti klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što najviše zanima vodstvo, igrače i navijače Dinama jeste sadržaj izvještaja kojeg je delegat utakmice poslao u UEFA-u. O sadržaju tog izvještaja ovisi i kazna s kojom će se suočiti Dinamo. A sve ako se i provuče bez kazne zabrane nastupanja, pitanje je do kada će to trajati. Ovakav odnos navijača prema svom klubu, sasvim je izvjesno, završit će izbacivanjem Dibnama iz natjecanja. Pitanje je samo kada će se to dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo