'MODRI' SE PROVUKLI / Dinamo tek nakon penala eliminirao Istru

Image
Foto: PIXSELL

Izabranici Igora Pamića odigrali su pravu mušku utakmicu i pitanje pobjednika doveli do raspucavanja jedanaesteraca nakon kojih je plasman među četiri momčadi ipak izborio maksimirski klub.

7.3.2012.
17:45
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Istre 1961 opravdali su hrabre najave uoči uzvratnog četvrtfinalnog dvoboja Kupa Hrvatske protiv Dinama na Maksimiru. Izabranici IgoraPamića odigrali su pravu mušku utakmicu i pitanje pobjednika doveli do raspucavanja jedanaesteraca nakon kojih je plasman među četiri momčadi ipak izborio maksimirski klub.

Dinamo je od samog početka krenuo ofenzivno, a takav pristup isplatio im se u 29. minuti. Tada je uz dosta sreće, točnije odbijanca obrambenog igrača, Alispahić pogodio za vodstvo domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je sastav AnteČačića i dalje s pritiskom na gostujuću momčad, ali umjesto povećanja vodstva dogodio se veliki obrat. U 83. minuti Kelava je skinuo zicer Križmanu, ali lopta se odbila do Primorca koji smješta loptu nebranjenu mrežu za veliko slavlje gostiju.

S obzirom da se do kraja rezultat, identičan onom iz prvog susreta, nije mijenjao pristupilo je izvođenju penala (u Kupu se ne igraju produžeci). Istra je došla do velike prednosti već u prvoj seriji kada je Prskalo obranio udarac MilanuBadelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su imali prednost sve do četvrte serije kada Stranatić promašuje jedanaesterac, dok odlučujući penal nije realizirao Križman.

Iako se utakmica igrala u Maksimiru formalno je Istra bila domaćin, jer su zbog vremenskih uvjeta Dinamo i Istra zamijenili domaćinstva, pa je tako Dinamo bio domaćin u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo