OPROŠTAJ OD EUROPSKE LIGE / Dinamo s dva igrača manje do minus dva

Image

Cufre je dobio crveni karton zbog udaranja suparnika laktom, dok je Calleo isključen zbog dva žuta kartona. U drugoj utakmici Anderlecht je 3-1 pobijedio Temišvar.

5.11.2009.
20:05
VOYO logo

Porazom 2:0 od Ajaxa Dinamo je ostao bez izgleda za plasman u drugi krug ovog natjecanja. Sumorna atmosfera na stadionu zbog praznih tribina u 13. minuti je postala još teža kada je pogodak za goste postigao Pantelić.

Da kraj neće biti dobar, pokazao je crveni karton koji je dobio Cufre u 36. minuti. Igrača više gosti su znali iskoristiti, te su u 45. minuti preko Zeeuwa postigli i drugi pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog drugog žutog kartona "pocrvenio" je Callelo u 73 minuti. Cufre je dobio crveni karton zbog udaranja suparnika laktom, dok je Callelo pocrvenio zbog drugog žutog kartona, međutim iza oba isključenja ostali su veliki repovi. No, i prije isključenja pitanje pobjednika je bilo praktički riješeno.

Bez dvojice isključenih igrača Dinamo nije imao nikakve šanse i na koncu može biti zadovoljan što nije doživio rezultatski debakl. Najzaslužniji što je ostalo "samo" 2:0 za goste je vrlo dobri vratar Butina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener zagrebačkog Dinama Krunoslav Jurčić je nakon poraza od Ajaxa na novinarskoj konferenciji konstatirao kako je njegova momčad morala izgubiti.

"Prema svemu viđenom na terenu izgleda da imamo takav tretman u Europi da bi bilo puno korektnije i bolje da su nas izbacili iz natjecanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje razmišljanje o utakmici, kako je objasnio, potkrijepljeno je nakon što je pregledao snimke ključnih događaja na televiziji. Prema njegovim riječima prvi Ajaxov gol postignut je iz zaleđa. Jurčić je dodao i da su neopravdano dodijeljena oba crvena kartona njegovim igračima.

"U prvih pola sata moja je momčad pružila dobru igru, ali su upravo u tim trenucima nogometaši Dinama stvorili tri izgledne šanse koje na našu sreću nisu realizirali. Pogodak Pantelića pao je u pravom trenutku za nas. Očekivao sam, kad su igrači Dinama dobili dva crvena kartona, da ćemo lako privesti utakmicu kraju, ali iskreno sam se nadao i uvjerljivijoj pobjedi u tim trenucima," kazao je Jol, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će Dinamo uskoro ući u formu u kakvoj je bio na početku ovog natjecanja, jer mislim da Temšivar teoretski još uvijek može osvojiti šest bodova u dvije utakmice, ali se nadam da bi ga mogao i Dinamo pobijediti u Maksimiru", rekao je trener Ajaxa Martin Jol.

U drugoj utakmici Anderlecht je 3-1 pobijedio Temišvar.         

Tekst se nastavlja ispod oglasa

  LJESTVICA

1. Anderlecht 4 2 2 0 6:2 8 2. Ajax 4 2 2 0 5:2 8 3. Temišvar 4 0 2 2 1:6 2 4. DINAMO (-3) 4 1 0 3 4:6 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo