DRAMA NA POLJUDU / Dinamo penalima uzeo Hajduku Kup

Image

U dramatičnom uzvratnom susretu finala Kupa Hrvatske Hajduk je bio nadomak čuda. U pucanju jedanaesteraca sve nade bilih potopili su Zagrepčani.

28.5.2009.
20:34
VOYO logo

SPLIT - Nogometaši zagrebačkoga Dinama pobjednici su Hrvatskog kupa nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca u uzvratnom susretu u Splitu pobijedili Hajduk. U regularnom dijelu bilo je 3:0 (0:0) za Hajduk, a kako je istim rezultatom Dinamo slavio u Zagrebu, odlučivali su jedanaesterci, u kojima su Zagrepčani bili bolji s 4:3. 

Junak dvoboja ispao je vratar Zagrepčana Tomislav Butina, koji je obranio jedanaesterce Giovannija Rossa i Srđana Andrića, dok je za Dinamo promašio Mirko Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je ušao u utakmicu odlučan pobijediti Dinamo i pokušati napraviti čudo, koje se nakon prvog poluvremena nije naziralo, s obzirom da nije pao nijedan gol. Dinamo se samo branio, siguran u veliku prednost iz prve utakmice, dok su Splićani u prvom poluvremenu napadali i promašili tri velike prilike. Prvo je Gabrić u šestoj minuti pucao tik pored grede, u 20. je Kalinić išao sam na Butinu i pucao iznad grede, a u zadnjim sekundama Andrić je pogodio gredu.

U drugom dijelu furiozna igra Splićana rezultirala je vodstvom u 56. minuti, kada je nakon duge akcije Kalinić uzeo izgubljenu loptu i plasirao je pored Butine. Samo dvije minute kasnije Gabrić je nabacio, a Bartolović glavom pogodio za 2:0. Prava eksplozija oduševljenja na Poljudu uslijedila je u 75. minuti kada je Kalinić primio loptu u šesnaestercu i pogodio sami gornji kut vrata Butine. Čudo na Poljudu ipak nije bilo potpuno jer je "rulet s bijele točke" bio naklonjen Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su izvođači pogađali, osim Rossa kojem Butina brani udarac, a u zadnjoj seriji Mirko Hrgović je pogotkom mogao već tada donijeti Kup Dinamu. Igrač kojemu su najviše zviždali na Poljudu je promašio, no nada bilih je ugasla kada je udarac kapetana Andrića obranio Butina.

Dinamo je tako ove sezone osvojio i Kup i prvenstvo, a na Poljudu za tri dana iste momčadi igraju posljednju utakmicu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo