SREĆA PRATI 'MODRE' / Dinamo izvukao stare mušterije - Slovence!

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo će prvu utakmicu protiv Maribora igrati na domaćem terenu 21./22. kolovoza, dok je uzvrat u Ljudskom vrtu na rasporedu sedam dana kasnije.

10.8.2012.
12:15
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Nogometaši zagrebačkog Dinama doznali su ime posljednjeg protivnika na putu prema Ligi prvaka. To je slovenski prvak Maribor. Prva utakmica završnog, četvrtog pretkola je 21. ili 22. kolovoza u Zagrebu, dok je uzvrat tjedan dana kasnije.

Dinamo je samim ulaskom u posljednju rundu kvalifikacija za elitno natjecanje Starog kontinenta osigurao još najmanje osam europskih utakmica ove jeseni. Dvije protiv Maribora, a potom zavisno od rezultata kvalifikacija još najmanje šest utakmica u skupini Lige prvaka ili skupini Europske lige. U slučaju ulasku u 'elitno društvo' hrvatski prvak bi zaradio najmanje 8,6 milijuna eura bez obzira na rezultate u skupini. Toliko je zaradio i prošle sezone kada je natjecanje u skupini D okončao na posljednjem mjestu bez osvojenog boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maribor je deseterostruki prvak Slovenije i jedina momčad s prostora bivše države uz Dinamo, Hajduk i Partizan, koja se domogla Lige prvaka. Ove godine Slovenci su do zadnje runde bili bolji od Željezničara (4:1, 2:1) i Dudelangea (4:1, 1:0). Vrijednost momčadi je oko 11 milijuna eura, što je četiri puta manje od Dinama. U svojim redovima imaju trojicu Hrvata (Dejan Mezga, Zoran Lisjak, Matej Radan), a najskuplji igrač je RobertBerič koji vrijedi oko 800.000 eura.

U ostalim utakmicama iz Dinamovog dijela ždrijeba igrat će: Basel - Cluj, Helsingborgs - Celtic, BATE Borisov - Hapoel i AEL Limassol - Anderlecht.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu ždrijeba igrat će: Braga - Udinese, Spartak Moskva - Fenerbahče, Malaga - Panathinaikos, Borussia Mönchengladbach - Dynamo Kijev i Lille - FC Kopenhagen.

Čačić: Maribor je kvalitetan protivnik

Želja trenera zagrebačkog Dinama AnteČačića nije se ispunila. Uoči ždrijeba posljednje runde kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka, strateg 'modrih' jedino nije želio Maribor. No, Dinamo će upravo protiv slovenskog prvaka loviti drugi uzastopni nastup u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da Maribor nije sretan sa ždrijebom," rekao je Čačić, te dodao: "Radi se o kvalitetnom protivniku s kojim se dobro poznajemo i bit će to dvije zanimljive utakmice. Njihovi rezultati, osvajanje naslova prvaka i slovenskog Kupa te dolazak do play-offa Lige prvaka su vrijedni poštovanja."

Čačić smatra kako je Dinamo favorit u nadolazeće dvije utakmice. "S razlogom smo mi imali ulogu nositelja i želimo ponoviti sjajan rezultat i još jednom Zagreb dovesti Ligu prvaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan 'modrih' MilanBadelj, također smatra kako je Maribor dobra momčad, no vjeruje u prolaz.

"Maribor je dobra momčad, ekipa koja se diže i u posljednje vrijeme radi odlične rezultate. No imamo kvalitetnu ekipu i želimo još jednom u Ligu prvaka te ćemo napraviti sve kako bismo u tome i uspjeli," zaključio je Badelj kojem će utakmice protiv Maribora biti i posljednje u dresu Dinama. Nakon kvalifikacija seli u njemački HSV s kojim je obavio već sve formalnosti oko četiri milijuna eura vrijednog transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJAVA ŽDRIJEBA:

Nogometaše Dinama tek jedna stepenica dijeli od ponavljanja prošlosezonskog uspjeha - plasmana u Ligu prvaka. Ime posljednjeg protivnika prije ispunjenja cilja Modri će saznati na današnjem ždrijebu koji će točno u podne početi u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvaci, dobro je poznato, i u playoffu su nositelji pa ih u toj rundi čeka nešto lakši protivnik. Tako će mogući protivnici Dinamu biti rumunjski Cluj, švedski Helsingborgs, slovenski Maribor, ciparski AEL Limassol ili izraelski Hapoel Kiryat Shmona.

Prva utakmica play-offa igra se 21./22. kolovoza dok su uzvrati tjedan dana kasnije, 28./29.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo