PROLAZ POTVRDILI U UZVRATU /

Dinamo i Rijeka rutinski do finala Kupa

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama prvi su finalisti Hrvatskog kupa nakon što su uzvratnom susretu u Maksimiru pobijedili Slaven Belupo s 2-1.

26.3.2014.
19:13
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB/PULA - Nogometaši zagrebačkog Dinama i Rijeke finalisti su Hrvatskog kupa. Dinamo je na Maksimiru pobijedio Slaven Belupo s 2-1 i s ukupnih 4-1 osigurao svoje 17. finale nacionalnog kupa u povijesti, dok je Rijeka u Puli slavila protiv Istre 1961 s 1-0 i potvrdila pobjedu (2-1) s Kantride.

Pred 2500 gledatelja na stadionu Aldo Drosina neizvjesnost je trajala do 68. minute kada je IvanKrstanović pobjegao čuvarima i zabio jedini zgoditak na utakmici. Riječanima je to treće finale Kupa, a pobjednici su bili 2005. i 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu je Dinamo poveo u 27. minuti kada je AlenHalilović proigrao DujuČopa koji pogađa lijevi kut Slavenovih vrata, a u nastavku su Koprivničanci došli do izjednačenja, strijelac je u 52. minuti bio NikolaRak.

Osokoljeni zgoditkom, gosti su u nekoliko navrata ozbiljno priprijetili vrataru Dinama Ježini, no u 83. minuti mladi FranBrodić je udarcem s 18 metara riješio pitanje ukupnog pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo