Tragikomedija u Bugarskoj / Dinamo doživio još jedan sramotan poraz!

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatske prvake u Sofiji je sa 3:0 razbio Ludogorec i tako Dinamove šanse za proljeće u Europi sveo na minimum.

3.10.2013.
22:50
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski prvak doživio je težak poraz (0-3) u 2. kolu Europske lige na gostovanju kod Ludogoreca u Sofiji, poraz koji će se pamtiti po tragikomičnim pogreškama Dinamove obrane kod sva tri pogotka domaćina.

Igrači Dinama itekako su svojim katastrofalnim pogreškama pomogli Ludogorcu da se "osveti" za lanjsko ispadanje, koje su Bugari doživili kao "krađu stoljeća". Prošle godine Dinamo je pogotkom u osmoj minuti sudačke nadoknade na Maksimiru izbacio Ludogorec u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Tada je u Razgradu Dinamo izvukao 1:1, a u uzvratu slavio sa 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani su iznimno loše ušli u utakmicu, pa su domaćini poveli u 12. minuti. S ruba šesnaesterca nabacio je Djakov, Marcelinho prebacio glavom na dva metra, a Juninho Quixada poptuno sam iz blizine glavom donosi prednost Ludogorecu.

U 21. minuti prva prijetnja Dinama - Brozović je dodao Soudaniju, čiji udarac s 20-tak metara vratar Stojanov izbija u korner. U 34. minuti Bugari vode s 2-0 nakon početničke pogreške vratara Zelenike koji je ispucao loptu ravno u Nizozemca Misidjana, koji pogađa sami gornji kut vrata Dinama. U 45. minuti Čop je pronašao Soudanija, no ovaj opet puca u Stojanova u zadnjoj prilici prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 50. minuti Soudani je opet pucao u vratara Ludogoreca, a potom je Alžirac napravio još veću glupost u 61. minuti. U svom kaznenom prostoru Soudani je napucao svog igrača Šimunovića, a odbijenu loptu prihvaća kapetan domaćin Djakov i pogađa za 3-0. Do kraja utakmice je Dinamo pokušavao doći barem do počasnog zgoditka, ali su otišli posramljeni s nacionalnog stadiona u Sofiji.

U drugom susretu iz ove skupine PSV Eidnhoven je u Odesi pobijedio Čornomorec 2-0 golovima Depayja (13) i Jozefzoona (88). Na ljestvici vodi Ludogorec sa šest bodova, PSV i Čornomorec imaju po tri boda, dok su 'modri' na začelju bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem kolu Dinamo će 24. listopada ugostiti PSV Eindhoven pred praznim tribinama stadiona Maksimir, dok se u Odesi sastaju Čornomorec i Ludogorec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo