LIGA UEFA: UDINESE - DINAMO 2:1 / Dinamo bez europskog proljeća

Image

Utakmicu je obilježio desetominutni prekid u 77. minuti zbog baklji koje su na teren ubacili BBB-i.

3.12.2008.
19:28
VOYO logo

Porazom 2:1 od Udinesea Dinamo se oprostio od Lige Uefa. San o eurospkom proljeću poput sapunice se raspuknuo već u 5. minuti kada mrežu nemoćnog Butine pogađa Quagliarella.

Nažalost, najzanimljiviji (ali i najtužniji) dio utakmice dogodio se u 77. minuti kada je izraelski sudac Alon Yefet, zbog bačenih baklji od strane Bad Blue Boysa, na desetak minuta prekinuo utakmicu. Kazna je ubrzo uslijedila...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah po povratku na teren, Udinese je iz kontranapada povećao vodstvo. Strijelac je bio Obodo. Do kraja utakmice Dinamo je pogotkom Bišćana u drugoj minuti sučeve nadoknade tek ublažio poraz.

Dinamu je na ruku išao i rezultat u drugoj utakmici D skupine u Moskvi gdje je nizozemski NEC s 2:1 pobijedio Spartak, našeg Stipe Pletikose. Sada je NEC treći u skupini, a Spartak zbog lošije gol razlike četvrti. U slijedećem kolu NEC na svom terenu dočekuje Udinese, dok Spartak putuje u London kod Tottenhama. Dinamo, koji je odigrao četiri utakmice i pauzira, eventualno bi ipak izborio proljeće ukoliko obje momčadi budu poražene s četiri i više pogodaka razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo