BARCELONA UVJERLJIVO PRVA / Dinamo 52. na svijetu

Image

Prosječne igre u studenom 2008., za razliku od uspješnijega studenog prošle godine, srozale su zagrebački Dinamo na 52. mjesto najboljih nogometnih klubova na svijetu.

3.12.2008.
10:34
VOYO logo

Renking klubova koji Institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) iz Kölna objavljuje početkom svakog mjeseca uvijek u obzir uzima razdoblje od posljednjih 12 mjeseci, što pretpostavlja sustav branjenja bodova, slično kao na ATP i WTA teniskim ljestvicama.

To je razlog zašto je Barcelona u odnosu na prošli mjesec napredovala za dodatnih osam bodova te sada uvjerljivo drži prvo mjesto s 15 punih bodova prednosti pred drugoplasiranim Manchester Unitedom. Upravo činjenica da su prošlog studenog igrali dosta lošije podiglo je katalonski klub, a podizat će ga i dalje ukoliko sastav Josepa Guardiole nastavi uvjerljivo kao dosad, obzirom da se Rijkaardova momčad prošle sezone neprestano mučila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju Barcelona će 2008. godinu gotovo sigurno završiti kao najbolja klupska nogometna momčad na svijetu.

FC Liverpool, koji je prošlog mjeseca dijelo prvo mjesto s Barcelonom na 270 bodova, izgubio je sedam bodova te sada dijeli drugo mjesto s Manchester Unitedom. Bayernovi dobri rezultati u posljednje vrijeme podigli su Klinsmannovu momčad na četvrto mjesto, dok Top 5 zatvara Boca Juniors, klub iz Buenos Airesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među 20 najboljih najveći je pomak Juventusa, koji se s 32. spustio na 18.mjesto.

Najbolji hrvatski klub i dalje je Dinamo, trenutačno na 52. mjestu. Prošlog su mjeseca "modri" bili 40., najboljeplasirani kad je IFFHS-ovo mjerenje u pitanju. Pao je i Hajduk, sa 182. na 199. mjesto, te Slaven Belupo (sa 175. na 221. mjesto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo