NBA DOIGRAVANJE / Denver u polufinalu Zapada s Mavsima

Image

Nuggetsi su pobjedom 107-86 nad Hornetsima izborili drugi krug doigravanja prvi put nakon 1994. godine.

30.4.2009.
7:43
VOYO logo

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su na svom parketu New Orleans Hornetse 107-86 i ukupnom pobjedom 4-1 prošli u polufinale NBA doigravanja na Zapadu. Tamo će biti prvi put od 1994. godine. Susrest će se s Dallas Mavericksima, protiv kojih su u osnovnom dijelu sezone upisali sve četiri pobjede.

Osim odličnog razigravača Chaunceyja Billupsa (13 koševa uz  11 dodavanja), koji se tijekom sezone iz Detroita vratio u rodni grad i preporodio zaspalu momčad, u petoj utakmici serije briljirao je najbolji strijelac kluba Carmelo Anthony s 34 koša i šest skokova. Najbolji je to njegov učinak ikad u jednoj utakmici doigravanja. J. R. Smith dodao je 20 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goste, koji su zakoračili korak unatrag u odnosu na prošlu sezonu, kada su protiv San Antonio Spursa u sedam utakmica umalo izborili finale Zapadne konferencije, predvodio je David West s 24 koša. Chris Paul dodao je 12 koševa i deset asistencija. Hornetsi su bili oslabljeni neigranjem prvog centra Tysona Chandlera, koji je ostao izvan parketa zbog ozljede gležnja.

Na Istoku je Atlanta povela 3-2 u seriji protiv Miami Heata novom pobjedom, ovaj put pred svojom publikom, 106-91. Preokrenuli su time Hawksi 1-2 zaostatak dvama uzastopnim pobjedama u prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joe Johnson predvodio je pobjednike s 25 koševa, svojim najboljim učinkom u doigravanju ove sezone. Flip Murray dodao je 23, a Josh Smith 20 poena. Slomili su domaći momčad s Floride već u prvom poluvremenu, koje su završili s 23 koša prednosti (63-40). Dwyane Wade ubacio je 29 koševa za goste, većinu, međutim, u nebitnoj završnici utakmice. Šesta utakmica serije igra se u četvrtak u Miamiju.

Šetu utakmicu doigravanja u petak navečer između Philadelphije i Orlanda neće igrati najbolji košarkaš Magica Dwight Howard. Tijekom prve četvrtine pete utakmice serije u utorak, koju je Orlando na Floridi pobijedio 91-78 i time poveo 3-2 u seriji, Howard je u jednom duelu pod košem visokim laktom opasno zamahnuo prema kanadskom centru 76-ersa Samuelu Dalambertu. Odmah je dobio tehničku osobnu pogrešku, a nakon utakmice nadležna je komisija NBA lige procijenila da se radilo o preopasnoj igri, obzirom da je lakat bio iznad visine ramena, suspendiravši Howarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo