'Ovo je zaista kraj! Cure su bile sjajne!'

'Ovo je zaista kraj. Naravno da mi je žao što nisam uspjela izboriti London, ali isto tako vjerujem da nisam mogla ništa promijeniti.

3.7.2012.
9:44
VOYO logo

Američka plivačica Dara Torres (45) nije uspjela izboriti svoje šeste Olimpijske igre nakon što je na američkim trialsima u Omahi isplivala četvrto vrijeme finala u utrci na 50 metara slobodnim stilom.

"Ovo je zaista kraj. Uživat ću u ljetovanju zajedno sa svojom kćeri i navijati za momčad SAD-a u Londonu", rekla je osvajačica 12 olimpijskih medalja nakon utrke. Jessica Hardy je s vremenom 24.50 bila najbrža, dok je Kara Lynn Joyce osvojenim drugim mjestom (24.73) ugrabila drugu kartu za Igre u ovoj disciplini. Torres je u napetoj završnici zaostala za manje od 10 stotinki za drugoplasiranom, ali nije tugovala. Odmah je potražila svoju kćer da joj se pridruži pokraj bazena i s velikim osmjehom pozdravila oduševljene navijače. "Naravno da mi je žao što nisam uspjela izboriti London, ali isto tako vjerujem da nisam mogla ništa promijeniti. Cure su bile sjajne", zaključila je. Torres je na prošlim Olimpijskim igrama u Pekingu (2008. godine), kao 41-godišnjakinja, nastupila u tri discipline (50m slobodno, štafeta 4x100m mješovito i štafeta 4x100m slobodno), te u sve tri uzela srebrnu medalju. Torres je ujedno i prva plivačica iz SAD-a koja je nastupila na pet Olimpijskih igara (1984., 1988., 1992., 2000., i 2008.), na kojima je osvojila po četiri zlata, srebra i bronce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo