DALIĆ OBJAVIO KONAČAN POPIS ZA RUSIJU: / Izbornik otkrio tko neće putovati s Vatrenima na Svjetsko prvenstvo

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Na prvom dijelu priprema bila su 24 igrača, no u Rusiju ih putuje 23.

4.6.2018.
12:11
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije ZlatkoDalić objavio je ime nogometaša koji neće s Vatrenima putovati u Rusiju. S konačnog popisa otpao je branič MatejMitrović. Bivši igrač Rijeke zbog ozljede nije nastupao za belgijski klub od 19. travnja, pa je i to presudilo u Dalićevoj dvojbi između Mitrovića i mladog stopera Salzburga Duje Ćalete Cara.

Image
DALIĆ OTKRIO ZAŠTO JE STRINIĆ BIO GURNUT U STRANU: /

Konačno otkriveno zašto je Vida bio na mjestu lijevog beka, a on na klupi

Image
DALIĆ OTKRIO ZAŠTO JE STRINIĆ BIO GURNUT U STRANU: /

Konačno otkriveno zašto je Vida bio na mjestu lijevog beka, a on na klupi

"Teže mi je bilo donijeti tu odluku nego što mi je pao poraz od Brazila. Žao mi je, dečko je vrhunski profesionalac. Naravno da je bio razočaran, ali shvatio je da nije igrao u kontinuitetu za razliku od Ćaleta-Cara, a Ćorluka, Lovren i Vida nisu bili upitni. Mnogo sam razmišljao, imao sam i drugih kombinacija. Dogodi li se neka ozljeda, Mitrović će se vratiti, ali ja stojim iza svog izbora i u njega vjerujem", pojasnio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvi dio priprema poveo je jednog braniča više zbog ozljede Vedrana Ćorluke.

Problemi sa Strinićem i Mandžukićem

''Jučer je igrao. Bio je dogovor da igra prvo poluvrijeme. Imali smo plan da Strinić uđe, a Vida ode na stopera, ali Strinić je imao problem pa nije mogao igrati", otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Progovorio je i o stanju MarijaMandžukića, koji je propustio ogled s Brazilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo na treningu što i kako. Moj stil je da igrači koji imaju problema ne igraju. Bolje propustiti jedan trening i utakmicu nego njih deset", poručio je.

"Pun sam vjere u svoje igrače i što god da se dogodi, ja ću biti odgovoran. Miran sam, koncentriran i staložen", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak slijedi utakmica sa Senegalom. Jedno od pitanja za izbornika bilo je hoće li igrači koji nisu igrali dobiti priliku.

Prilika Striniću i Pivariću

"Lijevi bočni će dobiti priliku, i Strinić i Pivarić. To su dvije test utakmice, moram probati, kad ću ako neću sad, neću isprobavati protiv Argentine i Nigerije", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je igru Rebića i Perišića. Ovaj put zvijezda Intera započela je susret na desnoj strani, a Rebić na desnoj.

"Jako dobro mi je to izgledalo. Jako smo opasni tu bili, ali nedostaje tu još malo, nije to do kraja na onom nivou koji bih htio", rekao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na utakmicu.

"U prvih sat vremena bili smo bolji od Brazila, nisu nam praktično uputili udarac u okvir gola, a smeta mi što smo bili previše bojažljivi nakon primljenog pogotka. Jedno dobro poluvrijeme nije dovoljno, toga sam svjestan i popravit ćemo što možemo. Suparnik je bio na vrhunskoj razini, čvrst i kompaktan, bio je to pravi spektakl. Slijedi nam regeneracija, a protiv Senegala testirat ćemo se za Nigeriju. Priliku će dobiti i neki igrači koji nisu igrali protiv Brazila, a budemo li igrali kao u prvom dijelu na Anfieldu, nema straha. Miran sam, bezbrižan i samouvjeren, a tu vjeru želim prenijeti na igrače i na navijače. Znam što nam je činiti, a većeg motiva od Svjetskog prvenstva - nema", dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pravilima FIFA-e 4. lipnja je bio zadnji dan kada se objavljuje konačan popis, a nakon toga moguća je zamjena ozlijeđenih igrača do 24 sata prije prve utakmice koju Hrvatska igra 16. lipnja protiv Nigerije.

Prvi nastup na svjetskom prvenstvu hrvatska vrsta će imati 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije, pet dana kasnije je ogled protiv Argentine u Nižni Novgorodu, a posljednji nastup u skupini imat će 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uživo:

12:33 - HNS jer objavio konačan popis od 23 igrača. Na njemu nema MatejaMitrovića. Uskoro bi izbornik trebao obrazložiti svoju odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:11 - Sportske novosti javljaju da je otpao Matej Mitrović, ali još uvijek se čeka službena potvrda. On, inače, nije dobio priliku protiv Brazila dok Ćaleta-Car jeste.

"Mitrović je u Ukrajini igrao sjajno i time me kupio. Na proljeće je otišao u Brugge kako bi igrao, ali je posljednju utakmicu odigrao 15. travnja i izgubio kontinuitet, to mu je minus. Ćaleta-Car je mlad, izborio je svoju poziciju u Salzburgu, odigrao više od 50 utakmica ove sezone, igrao dobro… Ovo će biti najteža odluka za mene, i sad mi u želucu radi kad se toga sjetim”, rekao je izbornik u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:02 - Početak presice u Opatiji očekuje se iza 12.30, odnosno nakon predstavljanja suradnje HNS-a i bolnice Sveta Katarina.

11:48 - Nakon Istre i Rovinja Vatreni će ovaj tjedan trenirati u Rijeci, gdje će biti do prijateljske utakmice protiv Senegala ovog petka u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:47 - Čeka se obraćanje Zlatka Dalića. Prema najavi birat će između Mitrovića i Ćalete-Cara.

“Sutra ujutro ću reći igračima tko otpada, a potom i medijima. To mi je najteža odluka, žao mi je, ali jedan igrač mora otpasti. Vidjet ćemo to još tijekom noći i sutra ujutro”, kazao je Dalić poslije poraza od Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je najavljeno otpast će jedan od braniča. Na popisu su Šime Vrsaljko, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Tin Jedvaj, Ivan Strinić, Josip Pivarić, Matej Mitrović i Duje Ćaleta-Car. Dalić je najavio da će izabrati između posljednje dvojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ćorluka, Vida i Lovren nisu upitni, ostaju dakle Ćaleta-Car i Mitrović", rekao je prije polaska u Liverpool.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo