SK: SUPERVELESLALOM / Cuche slavio, Kostelić 16.

Image

Iako je na prvom prolazu imao najbolje vrijeme, u nastavku utrke Natko Zrnčić-Dim načinio je nekoliko pogrešaka i završio na 31. mjestu bez bodova.

22.1.2010.
16:18
VOYO logo

Švicarac Didier Cuche pobjednik je superveleslaloma Svjetskog kupa voženog u petak u Kitzbuehelu. Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio 16. mjesto, a naš drugi predstavnik Natko Zrnčić-Dim je ostao bez bodova, na koncu je bio 31.

Interesantno, Zrnčić-Dim je na prvom prolazu imao najbolje vrijeme. Nažalost, kasnije je načinio nekoliko pogrešaka kojim je pokvario plasman i ostao bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarski veteran je do pobjede na legendarnoj stazi Streif stigao s rezultatom 1.17:94 ostvarivši 28 stotinki sekunde bolje vrijeme od Austrijanca Michaela Walchhofera, dok je njegov sunarodnjak Georg Streitberger zauzeo treće mjesto sa 29 stotinki sekunde zaostatka.

U Kitzbuehelu je u subotu na rasporedu spust, dok je u nedjelju slalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Švicarac Carlo Janka sa 769 bodova, Austrijanac Benjamin Raich je drugi sa 743 bodova, dok se Cuche današnjom pobjedom probio na treće mjesto sa 626 bodova. Kostelić se nalazi na 8. mjestu sa 393 bodova, Zrnčić-Dim je na 40. mjestu sa 123 bodova, dok je Ivan Ratkić na 138. poziciji sa jednim bodom.

I skijašice su vozile utrku superveleslaloma u talijanskoj Cortini d'Ampezzo, a pobijedila je Amerikanka Lindsey Vonn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeća skijašica Svjetskog kupa slavila je s rezultatom 1:21.74 stigavši do sedme pobjede ove sezone, te 29. u karijeri. Drugo mjesto sa 67 stotinki sekunde zaostatka osvojila je Švicarka Fabienne Suter, dok je treća bila Šveđanka Anja Paerson sa 74 stotinke sekunde zaostatka.

U subotu je u Cortini d'Ampezzo na rasporedu spust, a u nedjelju je veleslalom, nakon čega skijašice sele u St Moritz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Vonn vodi sa 994 boda, druga je Njemica Maria Riesch sa 938 bodova, dok je na trećem mjestu Austrijanka Kathrin Zettel sa 829 bodova. Ana Jelušić se nalazi na 38. mjestu sa 130 bodova, dok je Nika Fleiss na 75. mjestu sa 36 bodova.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo