VELIKO IZNENAĐENJE 29. KOLA BUNDESLIGE / Cottbus zaustavio Wolfsburg

Image

Do ovog kola pretposljednja momčad slavila je 2-0, a lider je posljednji put poražen lani u prosincu.

26.4.2009.
19:36
VOYO logo

Energie Cottbus priredio je vjerojatno i najveće iznenađenje 29. kola Bundeslige svladavši vodeći Wolfsburg na domaćem travnjaku 2-0. Do ovog kola pretposljednja momčad prvenstvene ljestvice tako je zaustavila niz od deset uzastopnih pobjeda momčadi Felixa Magatha i upisala svoju tek sedmu ovosezonsku pobjedu.

Wolfsburg je bio bolja momčad tijekom utakmice i imao je više prilika, ali su njihova dva najbolja strijelca Grafite i Edin Džeko u više navrata bili neprecizni. Energie je uglavnom priliku vrebao iz kontranapada, a jednu takvu je dočekao u 72. minuti kada je s desne strane ubacio Iliev, a iz neposredne je blizine glavom najspretniji bio Dimitar Rangelov koji je postigao svoj deveti pogodak ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolfsburg je nakon primljenog gola bacio sve karte u napad, a to je iskoristio Energie koji je iz još jedne polukontre u 86. minuti zapečatio pobjedu. Strijelac je bio Ervin Skela s desetak metara iskosa s desne strane nakon asistencije Dennisa Soerensena, te je tako Energie nanio Wolfsburgu prvi prvenstveni poraz nakon 13. prosinca prošle godine kada je Werder na svom Weser stadionu slavio 2-1.

Energie je ovom pobjedom pobjegao iz zone ispadanja, te skočio s 17. na 15. poziciju.U njihovim je redovima protiv Wolfsburga od hrvatskih nogometaša nastupio tek Ivan Radeljić koji je u igru ušao u 88. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj odigranoj utakmici, u derbiju začelja, Borussia Moenchegladbach i Arminia Bielefeld su podijelili bodove odigravši 1-1.

Unatoč porazu Wolfsburg je zadržao vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo