ZAMJENA BRAZILACA / 'Cleyton je klasa, a Sammir je predugo ostao u Dinamu'

Igor Štimac i Joško Jeličić složili su se u emisija RTL Liga da je Cleyton, novo pojačanje Dinama - klasni igrač. 'On loptu gladi, on ju ne udara...', rekao je bivši izbornik koji je dodao da je Sammir već nakon svoje treće sezone trebao otići iz Dinama.

10.2.2014.
11:07
VOYO logo

S obzirom da je derbi na Kantridi između Rijeka i Dinama odgođen zbog natopljenog terena, umjesto igre gosti RTL Lige prokomentirali su najveće zimsko pojačanje hrvatskog prvaka - Brazilca Alexandrea Henriquea Silvu Cleytona.

"Teško je suditi na osnovu 45 minuta, međutim onaj koji želi vidjeti, koji poznaje nogomet može primijetiti u svakom dodiru da je to klasni igrač. Nedostaje mu natjecateljskog ritma, u Kayserisporu nije igrao u posljednje vrijeme i na stručnom stožeru je da ga što prije pripreme i uvedu u sustav igre. S druge strane, njegova najveća preporuka je bila mišljenje Roberta Prosinečkog. Ako netko može suditi o playmakerima, može on", pronalizirao je Joško Jeličić najveće zimsko pojačanje Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tek će se pokazati je li Cleyton adekvatna zamjena za Sammira. Teško je nakon 45 minuta nešto reći, sigurno je da ni kroz utakmice hrvatske lige nećemo moći reći nešto više o Cleytonu. On će biti bita za Dinamo na početku iduće sezone kada dođu one utakmice koje su od vitalne važnosti za klub koji ima aspiracije poput Dinama. Radi se o jednom veteranu koji svojim iskustvo može doprinijeti... on loptu gladi, on ju ne udara. Nadam se da će donijeti Dinamu željeni kvalitet", dodao je Igor Štimac.

A Sammir... Je li Getafe primjerena sredina za njega?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Super je za njega da je nakon svega uspio pronaći klub među ligama Petice, ima izvrsnu priliku pokazati se u pravom svjetlu, za prezentirati svoje igračke kvalitete, on ih neosporno ima, problemi su druge vrste. Pitanje je hoće li se uspjeti nametnuti, mislim da će mu odgovarati način života u Španjolskoj i sve ono što se tamo događa po pitanju nogometa. Getafe je ozbiljan klub, ima dobrih igrača u klubu koji ćemu mui biti teška konkurencija. Sammir je jedan izvrstan mladi čvojek koji je imao nesreću ostati predugo u Dinamu. Mislim da je on nakon treće sezone već trebao biti transferiran. On se predugo zadržao i to mu nije donijelo puno toga dobroga i to ga je koštalo u konačnici", zaključio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo