ozbiljna optužba / 'City treba izbaciti iz Lige prvaka'

Image
Foto: PIXSELL

"Niti jedan vlasnik ne bi smio upumpavati ogromne količine novca u klub preko kompanija kojima je vlasnik. UEFA mora pronaći granicu između legalnog sponzorstva i sponzoriranja "na crno". UEFA mora pokazati snagu i takve momčadi izbaciti iz Europe," kazao je predsjednik Dortmunda Hans-Joachim Watzke.

4.10.2012.
9:41
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik njemačkog nogometnog prvaka Borussije Dortmund Hans-JoachimWatzke smatra da bi Europska nogometna federacija (UEFA) trebala izbaciti Manchester City iz europskih kupova zbog kršenja financijskog fair playa.

"Niti jedan vlasnik ne bi smio upumpavati ogromne količine novca u klub preko kompanija kojima je vlasnik. UEFA mora pronaći granicu između legalnog sponzorstva i sponzoriranja "na crno". UEFA mora pokazati snagu i takve momčadi izbaciti iz Europe," kazao je Watzke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City je prošle godine potpisao sponzorski ugovor sa zrakoplovnom kompanijom Etihad Airways vrijedan skoro 500 milijuna eura, a većina stručnjaka smatra kako je iznos 'napumpan'" samo kako bi se ispeglali računi kluba, koji će ubuduće morati troši samo koliko zaradi.

Manchester City i Borussia Dortmund u srijedu su odigrali 1:1 u susretu 2. kola D skupine Lige prvaka. Poveli su gosti golom Reusa (61) koji je iskoristio veliku pogrešku domaćih, a izjednačio je Balotelli u 90. minuti s bijele točke nakon što je Subotić igrao rukom u svom 16-ercu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo