STOKE ZAUSTAVIO SPURSE /

City se provukao, Everton sredio 'Čekičare'

Image
Foto: AP Images

City je dominirao cijeli susret, imao je 73 posto posjeda lopte, 23 udarca prema vratima Adama Federicija i 12 kornera, no gosti su se sjajno branili do sudačke nadoknade kada je Gareth Barry udarcem glavom iz neposredne blizine postigao pobjednički pogodak.

22.12.2012.
19:19
AP Images
VOYO logo

LONDON - Pogotkom GarethaBarryja u trećoj minuti sudačke nadoknade engleski prvak Manchester City je pobijedio Reading u susretu 18. kola Premiershipa.

City je dominirao cijeli susret, imao je 73 posto posjeda lopte, 23 udarca prema vratima AdamaFedericija i 12 kornera, no gosti su se sjajno branili do sudačke nadoknade kada je Gareth Barry udarcem glavom iz neposredne blizine postigao pobjednički pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton je na Upton Parku okrenuo rezultat protiv West Hama upisavši pobjedu 2:1. Domaćin je poveo golom CarltonaColea u 14. minuti, a izjednačio je VictorAnichebe u 64. minuti. Dvije minute kasnije Cole je dobio crveni karton zbog neoprezne igre, a Everton je igračku prednost iskoristio u 73. minuti kada je StevenPienaar zatresao mrežu JussijaJaaskelainena. Gosti su u 90. minuti ostali bez DarronaGibsona koji je načinio gotovo identičan prekršaj kao i Cole, no West Ham do konca utakmice nije uspio izjednačiti.

Za Everton je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac NikicaJelavić promašivši dvije sjajne prilike. Prvu u 47. minuti kada je sa pet-šest metara pucao ravno u vratara, a drugu u 85. minuti kada je promašio gotovo prazna vrata nakon što je Jaaskelainen odbio loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je na White Hart Laneu odigrao bez pogodaka protiv Stoke Cityja, dok je Arsenal na gostovanju kod Wigana slavio 1:0 golom Artete iz jedanaesterca u 60. minuti.

Na ljestvici vodi Manchester United sa 42 boda i utakmicom manje, City ima 39, a Arsenal, Everton, Tottenham i WBA po 30 bodova. Chelsea je sedmi sa 29 bodova, ali i utakmicom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo