PORTUGAL DONIO TUGU / Ćiro: Ja sam stari, demoralizirani čovjek

Image

"Moram razmisliti što ću u budućnosti, teško je govoriti o planovima u ovoj tuzi", rekao je izbornik BiH nakon 1:0 poraza od Portugala u uzvratu dokvalifikacija za SP.

19.11.2009.
7:58
VOYO logo

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ćiro Blažević bio je utučen nakon 1:0 poraza svojih nogometaša od Portugala u Zenici na uzvratnoj utakmici dokvalifikacija za odlazak na SP u JAR-u. 

"Ovo je najtužniji trenutak u mojoj karijeri", priznao je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budućnost na izborničkoj klupi BiH je neizvjesna, priznaje.

"Moram dobro razmisliti što ću u budućnosti. Teško je govoriti o planovima u ovoj tuzi, ja sam stari, demoralizirani čovjek koji nije uspio", izustio je "trener svih trenera" te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svojski sam se trudio, mnogi su igrači u proteklom periodu doživjeli afirmaciju. Ipak, jasno je da nisam uspio i trebam dobro razmisliti hoću li ostati izbornik. Sada je rano o tome govoriti, ovo je jedno od najvećih razočarenja u mome životu", rekao je Ćiro, prenosi sarajevo-x.com.

Izostanak Spahića, Misimovića, Rahimića i Muratovića, izbornik bh. nogometne reprezentacije, ocijenio je nenadoknadivim gubitkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da smo imali te igrače sigurno bi pobijedili. U dokvalifikacijama smo dobili najtežeg suparnika, Portugal je velika reprezentacija".

Progovorio je i o navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko nema ovakve navijače. Iako teško razočarana publika je nakon meča pokazala koliko je uz reprezentaciju. Nisu se ponašali kako se obično ponašaju drugi nakon poraza, što je jako dirljivo".

S druge strane zadovoljstvom je isijavao izbornik Portugala Carlos Queiroz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bosna i Hercegovina je dobra momčad, ali Portugal je prejak za njih jer imamo eksplozivnu kombinaciju sampouzdanja, želje i odlučnosti. BiH će s druge strane steći poštovanje što je ovako daleko dogurala i time što se pokazala kao tvrd protivnik".

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo