Marin Čilić doživio najteži udarac u karijeri!

Marin Čilić je suspendiran na čak devet mjeseci! Hrvatski tenisač zbog uzimanja nedozvoljene supstance morat će pauzirati, brišu mu se i svi rezultati, a morat će vratiti i novčane nagrade.

16.9.2013.
19:09
VOYO logo

Tako je Čilić ostao bez bodova i javno je osramoćen. Podsjetimo, najbolji hrvatski tenisač je pao na testu na turniru u Njemačkoj u travnju, samo dva tjedna nakon što je prošao dopinšku kontrolu na Mastersu u Monte Carlu. Kada je u Münchenu izgubio od Ivana Dodiga, pozvan je na novo testiranje u kojem je pronađen nedozvoljeni nikethamid.

Kako naš tenisač tvrdi, do svega je došlo zbog zabune. Čilić je u Münchenu ostao bez glukoze, pa mu je netko iz obitelji kupio dodatak prehrani. Marin nije pazio što je uzeo i to ga je koštalo pada na dopinškom testu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITF je to objašnjenje prihvatio, te u objašnjenu kazne je istaknuto kako Čilić nije uzeo tablete glukoze radi poboljšanja rezultata, pa niti kazna nije toliko drastična.

Čilić se odlučio žaliti, a njegovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano uz napise u medijima, mogu potvrditi da je uzorak urina koji sam dao ITF-u ranije ove godine imao pozitivan nalaz na određenu supstancu utvrđen analizom. Također mogu potvrditi da je ITF proveo saslušanje 13. rujna 2013. godine, nakon kojeg me Tribunal odlučio suspendirati na devet mjeseci, počevši od 1. svibnja 2013. Na tu ću se odluku žaliti Arbitražnom sudu za sport (CAS) vrlo skoro.

Nije mi dopušteno komentirati ovaj slučaj ni u kojem detalju, ali mogu potvrditi da sporni uzorak vuče porijeklo iz tableta glukoze koje su kupljene u ljekarni u Francuskoj. Nisam imao nikakvih spoznaja da sadrže supstancu koja je zabranjena za natjecanja (iako je dozvoljena izvan natjecanja). Vrlo bih rado iznio više detalja o cijelom slučaju i nadam se da ćete me razumjeti da u ovom trenutku ne mogu komentirati ništa više sve dok je pravni postupak u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, želio bih podvući da nisam nikad u životu, bilo znajući bilo namjerno, uzeo bilo koju zabranjenu supstancu. Izričito se protivim korištenju bilo kakvog stimulansa koji bi pomogao ostvarenju boljeg sportskog rezultata. Razočaran sam da u ovom trenutku ne mogu reći više o slučaju, ali ću to učiniti čim pravni proces bude završen. Tada ću odgovoriti na svako pitanje koje mi bude postavljeno o ovom slučaju.

Zahvaljujem Vam na strpljenju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo