Dva naslova u tri tjedna / Čiliću nakon trosatne drame 11. turnir karijere

Image
Foto: AP

Čiliću je finale Delray Beacha bio treći turnir zaredom u kojem je stigao do završnice, nakon pobjede u Zagrebu i poraza u finalu u Rotterdamu.

24.2.2014.
7:32
AP
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je u ponedjeljak naslov pobjednika na ATP turniru u Delray Beachu, nakon što je u finalu bio bolji od Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 7:6 (6), 6:7 (7) i 6:4, u susretu koji je trajao 3 sata i 8 minuta.

Bio je ovo peti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Čilića. Čiliću je finale Delray Beacha bio treći turnir zaredom u kojem je stigao do završnice, nakon pobjede u Zagrebu i poraza u finalu u Rotterdamu. Do sada je u karijeri osvojio 11 turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anderson je u Delray Beachu bio najbolji 2012.

"Osjećam se sjajno. Sretan sam zbog pobjede. Bio je to težak i neizvjestan susret," kazao je Čilić, dodavši sa smiješkom: "Finale nije bilo lako za moje živce, a posebice za živce Gorana Ivaniševića. Sigurno mu nije bilo lako pratiti meč. Srećom, pronašao sam put do pobjede."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Polufinale je trajalo do iza ponoći, pa nisam imao previše vremena za odmor. Nakon toga je uslijedilo finale u kojem smo igrali više od tri sata. Zadovoljan sam kako sam to sve izdržao."
Prvi hrvatski reket je još jednom ponovio kako su iza njega sasvim sigurno 'tri najbolja tjedna u karijeri'.

"Posebno me raduje što sam zadržao kontinuitet kvalitetnih igara," dodao je Marin koji ove godine ima 18 pobjeda i četiri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo