ZAUSTAVLJEN U POLUFINALU / Čilić ostao bez finala Australian Opena

Image

Bolji od hrvatskog tenisača bio je Britanac Andy Murray u četiri seta sa 3:6, 6:4, 6:4, 6:2. Bez finala ostao je i Karlović u paru sa Srbinom Vemićem.

28.1.2010.
8:14
VOYO logo

Nažalost Marin Čilić nije izborio finale Australian Opena! Bolji od hrvatskog tenisača bio je Britanac Andy Murray 3:6, 6:4, 6:4, 6:2.

Čilić je po prvi puta u karijeri igrao polufinalni dvoboj na jednom Grand Slam turniru, a plasman u polufinale osigurao mu je i prvi plasman među 10 najboljih tenisača svijeta na ATP ljestvici u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međugorac je sjajnom igrom dobio prvi set, no igra mu je drastično pala u nastavku dvoboja. Marin je počeo griješiti, vjerojatno zbog akumuliranog umora od prethodnih mečeva, te je do kraja meča skupio preveliki zbroj od 54 neprisiljene pogreške. Nije imao veliku pomoć od servisa kojim je ubacio samo šest asova, ali i napravio isto toliko dvostrukih pogrešaka. Škot je imao isto as-servisa kao i Čilić, ali pet dvostrukih i čak 25 neprisiljenih pogrešaka manje.

Prvi set je obećavao plasman u veliko finale, Čilić je kod 2:2 napravio "break", a potom i još jedan za 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u drugom setu je Marinova igra posve pala, redale su se neprisiljene pogreške, a Murray nije davao nikakve "poklone". Jedini "break" se dogodio u petom gemu, a Čilić je set okončao bez ijedne lopte za oduzimanje Murrayeva servisa.

I treći set je počeo na isti način Murayyevim oduzimanjem Čilićevog servisa u trećem gemu, da bi prvi hrvatski reket uzvratio odmah u sljedećem. Dvoboj se prelomio u sedmom gemu, kada je Čilić odigrao najlošiji gem na svoj servis, a Škot to iskoristio i poveo s 2:1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Čilić nije imao snage za preokret jer je u četvrtom setu izgubio servis za 1:2, a potom i za 1:4, te šansa za prvo Grand Slam finale nepovratno je izgubljena.

U Melbourneu je doživio četvrti poraz od Murraya u petom dvoboju, a upisao je i prvi ovosezonski poraz nakon niza od deset pobjeda zaredom i osvajanja ATP turnira u Chennaiu. Čilića već sljedeći tjedan čeka nastup na ATP Zagreb Indoorsu, na kojem brani naslov pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray u finalu čeka boljega iz dvoboja Federer - Tsonga koji se igra u petak.

Ni Ivo Karlović nije bio bolje sreće u igri parova. Njega i Srbina Dušana Vemića pobijedilo je kanadsko-srpski par Nestor - Zimonjić 6:4, 6:4. Kanadsko-srpskom paru, drugim nositeljima na turniru, bio je dovoljan po jedan break u svakom setu na Vemićev servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestor i Zimonjić u finalu će igrati protiv branitelja naslova i prvih nositelja braće Bryan. 

A pojedinačni dvoboj finala tenisačica na Australian Openu izborile su braniteljica naslova Amerikanka Serena Williams i povratnica na tenisku scenu Belgijanka Justine Henin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje su tenisačice u polufinalu svladale Kineskinje - Serena je bila bolja od Na Li s 7:6 (4), 7:6 (1), a Belgijanka je prošla puno lakše s Zheng Jie - 6:1, 6:0.

Ženski finale igra se u subotu, a Williams u međusobnim dvobojima vodi s 7:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo