DRUGI NASLOV U SEZONI / Čilić konačno osvojio Umag

Image
Foto: PIXSELL

U meču koji je trajao sat i 31 minutu Granollers je dominirao do polovice prvog seta kada je vodio 4-2, a onda je Čilić nanizao devet gemova zaredom, dobio je set 6-4 i poveo sa 5-0. Na kraju uz manje probleme dovršio meč i osvojio turnir.

16.7.2012.
7:23
PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač MarinČilić osvojio je ATP turnir u Umagu, pobijedivši u finalu Španjolca Marcela Granollersa sa 6-4, 6-2.

U meču koji je trajao sat i 31 minutu Granollers je dominirao do polovice prvog seta, kada je vodio 4-2, a onda je Čilić nanizao devet gemova zaredom, dobio je set 6-4 i poveo sa 5-0. Na kraju uz manje probleme dovršio meč i osvojio turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čiliću je ovo bilo treće finale ove godine, izgubio je u Muenchenu, a slavio je u Queen's Clubu i Umagu. Također, ovo mu je osmi osvojeni turnir u karijeri, i prvi na zemljanoj podlozi.

Ujedno, Čilić je postao tek drugi hrvatski igrač koji je osvojio ATP turnir u Umagu, do sada je to uspjelo samo Goranu Prpiću 1990. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale turnira u Umagu gledao je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović te brojni uglednici iz političkog i gospodarskog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike