AUSTRALIAN OPEN / Čilić i Karlović u osmini finala

Image

"Div sa šalate" je u hrvatskom dvoboju bio bolji od Ljubičića 6:3, 3:6, 6:3, 7:6(7). Čilić je, pak, svladao Švicarca Wawrinku 4:6, 6:4, 6:3, 6:3.

22.1.2010.
15:14
VOYO logo

Marin Čilić i Ivo Karlović izborili su osminu finala Australian Opena, prvog Grand Slama sezone.

Karlović je prolaz među 16 najboljih izborio pobjedom u hrvatskom dvoboju s Ivanom Ljubičićem. "Div sa Šalate" slavio je u četiri seta 6:3, 3:6, 6:3, 7:6(7). Bio je to njihov drugi dvoboj i druga Karlovićeva pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Marinu Čiliću su bila potrebna četiri seta za osminu finala. Naš najbolji tenisač pobijedio je Švicarca Wawrinku 4:6, 6:4, 6:3, 6:3. Iako je izgubio prvi set hrvatski je tenisač uspio preokrenuti meč i dobiti druga tri. Čilić je osvojio ukupno 129 poena i imao je devet aseva.

Čilić i Wawrinka su do sada igrali pet puta, a Wawrinka je slavio četiri puta. Jedinu pobjedu hrvatski tenisač je ostvario ove godine u indijskom Chennaiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmini finala Čilić igra protiv četvrtog nositelja Argentinca Juana Martina del Potra s kojim je do sada igra dva puta i oba puta izgubio. Zadnji su put igrali prošle godine na US Openu, a prije toga Argentinac je pobijedio našeg tenisača na Australian Openu.

S druge strane, Karlović će put do četvrtfinala tražiti u srazu sa španjolcem Rafaelom Nadalom. Do sada su igrali dva puta i oba je slavio Nadal - u Londonu 2008. i u Milanu 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo