SJAJNA EUROLIGAŠKA VEČER ZAGREPČANA / Cibona pregazila Fenerbahče

Image

"Vukovi" su protutnjali Istanbulom, tursku momčad pobijedili su 86-64. Najefikasniji su bili Kus sa 19 i Anderson s poenom manje.

25.2.2009.
20:26
VOYO logo

Cibona je protutnjala Istanbulom, u sjajnoj košarkaškoj večeri svladala je Fenerbahče 86-64 u 4. kolu TOP 16 Eurolige i time zadržala šanse za plasman u četvrtfinale. Sada se poraz od Turaka u Zagrebu pokazao vrlo lošim jer će ključna utakmica za prolaz u četvrtfinale Ciboni biti u sljedećem kolu na gostovanju u Toskani, gdje će igrati protiv Montepaschi Siene.

Već u prvim minutama Cibona se nametnula igrom. Nakon osam minuta igre "Vukovi" su imali 10 koševa prednosti, a nakon prve četvrtine +14 (28-14). Nastavak je ponudio isti omjer snaga, prednost Cibone rasla je iz minute u minutu. Sjajna obrana i raznovrstan napad Cibone odveli su našu momčad na +25, na poluvremenu je semafor pokazivao 49:27 za hrvatskog predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treću dionicu Fenerbahče je započeo mnogo odličnije. Napravio je niz od osam koševa, no mini kriza Cibone je brzo prošla. Ubro Zagrepčani dolaze na svojih +25 (67:42). Posljednjih deset minuta bilo je samo odrađivanje posla i rutinski privođenje utakmice kraju.

U redovima Cibone ponovno je briljirao Anderson. Fantastični Amerikanac ubacio je 18 koševa uz po četiri skoka, asistencije i ukradene lopte. Kus je postigao poen više uz tri skoka i asistencije, a Jared Homan 16 uz pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Turaka Savas sa 13 i  Turkcan s 12 poena bili su najprecizniji. Naš Gordan Giriček ovaj put nije se proslavio. Postigao je svega pet koševa.

U drugoj utakmici CSKA je deklasirao Montepschi 95-71.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak: 1. CSKA 3-1, 2. Montepeaschi Siena 2-2, 3. Cibona 2-2, 4. Fenerbahçe 1-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo