VUKOVI UVJERLJIVO SVLADALI LE MANS / Cibona na pragu TOP 16

Image

Košarkaši Cibone upisali su i petu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Eurolige. U KC Dražen Petrović, u utakmici 7. kola skupine A, Cibona je bila bolja od francuskog Le Mansa.

10.12.2008.
19:05
VOYO logo

Time je Cibona došla na mali korak do plasmana u drugi krug (među 16 najboljih). Matematički im treba samo da u četvrtak Maccabi još pobijedi talijanski Air Avellino.

Cibona je nervozno ušla u utakmicu, tako da su se u prvom poluvremenu obje momčadi izmjenjivale u vodstvu. Nije bilo tečnosti u napadu Cibone, a u obrani je bilo propusno, poglavito u igri pod košem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak se momčad Velimira Perasovića uspjela odvojiti na opipljiviju razliku prije odmora (46-41), a onda su pravu jurnjavu prema pobjedi ostvarili u trećoj četvrtini kada su pobjegli i na +17 (70-53, pred sam kraj treće dionice).

U posljednjoj četvrtini Cibona je samo održavala prednost i na kraju slavila 89-70.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo pod pritiskom i nismo igrali dobro u prvom dijelu. No, u nastavku smo bili bolji u smislu kolektivne igre, te zaigrali daleko bolju obranu, što je bilo krucijalno. Le Mans nije lako pobijediti, jer oni su u šest pretodnih ogleda samo jednom razbijeni. Sve ostalo su gubili u završnici", rekao je nakon utakmice trener domaćina Perasović.

Najbolji su kod Cibone bili Rawle Marshall (21 poen, pet skokova, tri asistencije), Earl Calloway (18 poena) i Marin Rozić (12 poena).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo