Redsi zaostaju za Topnicima / Chelseaju pobjeda, Liverpool ispustio prednost

Image
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Chelsea je na domaćem terenu pobijedio Liverpool s 2-1, a Tottenham je kod kuće također svladao Stoke City. Everton je s 2-1 pobijedio Southampton.

29.12.2013.
19:23
Nick Potts/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 19. kola Premier lige u nedjelju je Chelsea na svom terenu pobijedio Liverpool sa 2-1, pa sada "redsi" zaostaju šest bodova za vodećim Arsenalom, koji je u gostima svladao Newcastle sa 1-0.

Liverpool je poveo u 4. minuti nakon prekida. Ubačaj na prvu stativu glavom je zahvatio najbolji igrač lige Luis Suarez, a odbijanac je u mrežu pospremio Martin Škrtel. Na 1-1 poravnao je prekrasnim pogotkom Eden Hazard u 17. minuti, a u 34. Samuel Eto'o sa pet metara, na asistenciju Oscara, zabija za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu sudac Webb nije dosudio dva očita penala za Liverpool. Prvi je bio 64. minuti kada je Terry srušio Suareza, a drugi u 83. minuti kada je Eto'o faulirao Suareza.

Uzbudljivo je bilo i u Liverpoolu gdje je Everton sa 2-1 pobijedio Southampton. Domaći su poveli pogotkom Seamusa Colemana u 9. minuti, a na 1-1 izjednačio je Gaston Ramirez u 71. minuti. Tri minute poslije, u 74 minuti, Romelu Lukaku postiže pogodak kojim donosi sva tri boda domaćinima. Nikica Jelavić ponovno je bio na klupi za pričuve Evertona, a Dejan Lovren, kao i obično, odigrao je cijelu utakmicu za Southampton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je na svom stadionu svladao Stoke City sa 3-0 golovima Soldada (37-pen), Dembelea (65) i Lennona (69).

Dan ranije nogometaši Manchester Citya i Manchester Uniteda ubilježili su minimalne pobjede. Manchester City je kod kuće sa 1-0 slavio protiv Crystal Palacea. Pogodak odluke dao je Edin Džeko u 66. minuti, pa City i dalje drži savršen učinak kod kuće - deset pobjeda u deset susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan pogodak bio je dovoljan i Manchester Unitedu da slavi na gostovanju kod Norwicha, a strijelac je u 57. minuti bio Danny Wellbeck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo