NOVI NAPADAČ 'BLUESA' / Chelsea dogovorio prvo pojačanje ove zime?

Image
Foto: AP

Demba Ba dobio je dopuštenje Newcastlea da s još uvijek aktualnim prvacima Europe pregovara oko ugovora nakon što je na St. James Park stigla ponuda od sedam milijuna funti.

2.1.2013.
15:42
AP
VOYO logo

Chelsea je na korak do potpisa prvog pojačanja u zimskom prijelaznom roku!

DembaBa (27) dobio je dopuštenje Newcastlea da s još uvijek aktualnim prvacima Europe pregovara oko ugovora nakon što je na St. James Park stigla ponuda od sedam milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svrake' su bile primorane prihvatiti ponudu s obzirom da u ugovoru sa senegalskim napadačem stoji da može napustiti klub ukoliko odšteta bude u tom rangu.

Iz tog razloga Ba je izbačen iz momčadi koja će u srijedu igrati protiv Evertona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senegalac je ove sezone odigrao svih 20 utakmica za Newcastle i postigao 13 pogodaka, a Chelsea će mu biti šesti klub u seniorskoj karijeri (Rouen, Mouscron, Hoffenheim, West Ham i Newcastle).

Nije ovo jedini posao kojeg je Chelsea finiširao drugog dana 2013. godine. Naime, Stamford Bridge napustio je DanielSturridge koji je prešao u redove Liverpoola. Sturridge je na Anfield preselio za 13 milijuna eura odštete postavši prvo pojačanje 'Redsa' u Novoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduševljen sam prelaskom u Liverpool. Stigao sam u veliki klub u kojem želim dokazati svoju kvalitetu. Menadžer BrendanRodgers objasnio mi je što očekuje od mene i jedva čekam priliku da pokažem kako nije pogriješio," kazao je Sturridge koji je bio član Chelsea od 2009. godine, a jednu sezonu je proveo na posudbi u Boltonu. Za londonske 'Bluese' je upisao 96 nastupa pri čemu je 47 puta u igru ulazio s klupe, a ove sezone praktički nije niti igrao.

"Jedino što sam tražio je prava prilika," dodao je mladić iz Birminghama koji je karijeru započeo u Aston Villi, a tri sezone je igrao i za Manchester City. Međutim, niti u redovima 'Građana' se nije previše naigrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike