Nije mu prvi prekršaj / Četverostruki olimpijski pobjednik u srcu skandala zbog okrutnost prema životinjama: 'Riječ je o kleveti'

Image
Foto: profimedia.hr

Ludger Beerbaum je jedan od najuspješnijih jahača svih vremena, a njegov ugled doveden je u pitanje nakon što su se pojavile sumnje u okrutnost prema životinjama. Olimpijski se šampion uporno brani od optužbi tvrdeći da je riječ o kleveti

27.1.2022.
9:53
profimedia.hr
VOYO logo

Četverostruki osvajač zlatne olimpijske medalje u paradnim skokovima Ludger Beerbaum našao se u srcu skandala nakon što je procurila snimka s njegovog imanja koje sugerira da 58-godišnji Nijemac koristi zabranjene tehnike treninga.

Olimpijski pobjednik iz Seula, Barcelone, Atlante i Sydneyja se oštro suprotstavlja optužbama i tvrdi da je po srijedi kleveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poduzet ćemo pravne mjere. Neprihvatljivo je da me tajno snimaju na mom privatnom posjedu. Očito je riječ o kleveti i zlonamjernom postupanju", istaknuo je Beerbaum prenosi  Archyde nakon što je njemačka TV postaja objavila snimke sa spornim materijalom.

Image
Kao grom /

Egipatski Hulk ukrstio rukavice s iskusnim MMA borcem, meč završio za osam sekundi

Image
Kao grom /

Egipatski Hulk ukrstio rukavice s iskusnim MMA borcem, meč završio za osam sekundi

Takve metode treninga nisu prihvatljive

O slučaju se oglasio i Njemački konjički savez koji je preko svoje glavne tajnice Soenke Lauterbach dao do znanja da metode prikazane u snimci nisu prihvatljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sada, bez obzira na doprinos, možemo reći da upotreba četvrtastih šipki kao i materijala s udubljenjem ili šiljcima nije prihvatljiva i nije u skladu s načelima poštenog konjičkog sporta", izjavila je Lauterbach u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački je RTL u emisiji RTL Extra iznio optužbe protiv Beerbauma tako što su u prilogu prikazani tajno snimljeni materijali u kojima skakači treniraju ilegalnom metodom prilikom koje se udara šipkom o prednje noge životinja prilikom preskakanja prepreke.

Izgubio zlato u Ateni zbog dopinga

Njemački konjički savez tvrdi da su snimke poznate već neko vrijeme te da je u ljeto prošle godine obavještena policija. Zaključili su da se očekuje policijsko postupanje u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beerbaumu ovo nije prvi skandal u kojem se našao. Naime, na Olimpijskim igrama u Ateni je Njemačkoj oduzeto ekipno zlato nakon što je Beerbaumov konj Goldfever bio pozitivan na ilegalne supstance.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo