ne želi pritisak /

Červar za RTL: 'Moramo se fokusirati na igru, a ne na konačan rezultat'

Još samo dan do velikog otvaranja Svjetskog rukometnog prvenstva i dva dana do prve utakmice Hrvatske. Reprezentacija je danas stigla u Münhen

9.1.2019.
20:02
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu je doputovala u München gdje će u petak otvoriti Europsko prvenstvo protiv reprezentacije Islanda

Izbornik Lino Červar je dan uoči početka turnira, a dva dana prije prve utakmice Hrvatske za RTL progovorio o svojim planovima za otvaranje prvenstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koncentriramo se odmah na protivnika za dva dana. Tako da, stvaramo tu atmosferu, budnost igrača, koncentraciju, fokus pažnje na protivnika. Sva pažnja usmjerena nam je na otvaranje turnira", tvrdi izbornik reprezentacije Lino Červar. 

Island je protivnik koji ne spada u sam vrh svjetskog rukometa, ali definitivno nije ni ugodan za sami start turnira. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, nezgodno je to. Nije nam drag taj protivnik na početku. Poput nas, i njima je prvi da se plasiraju na Olimpijske igre, onda možete zamisliti kako će nam se suprodstaviti." 

O važnosti bodova na samom startu turnira Červar ne dvoji. 

"Važna su ta dva boda, naravno da će slijediti jedna borba između nas i njih. Mi se moramo držati onoga što smo dogovorili. Ne smijemo dozvoliti da oni nama nameću igru", reći će Červar. 

Kao najveću opasnost izbornik vidi njihovu transformaciju iz obrane u napad. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju tranziciju vrlo nezgodnu, moramo ih nadigrati i onda možemo pucati na njihova vrata. Taktička disciplina je vrlo bitna", upozorava izbornik. 

O medalji izbornik ne želi previše pričati. Svjestan je da bi takvi razgovori mogli dodatno opteretiti igrače. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponekad takve dijagnoze mogu baš suprotno utjecati na igrače, da time sebi nabijaju pritisak... Zato je bitno da se fokusiramo na igru, a manje na konačan rezultat. Rezultat će biti onakav kakav zaslužujemo. Puno je tu kvalitetnih reprezentacija", zaključio je izbornik pred našim kamerama.  

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo naRTLplayu! 

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo