MAGO DI UMAGO / Červar za RTL: Ja sam udario temelje ove generacije

Impresivna izvedba Golužinih izabranika oduševila je i bivšeg izbornika te autora brojnih uspjeha hrvatske reprezentacije - Linu Červara koji je za RTL dao ponudio viđenje utakmice s Francuzima.

24.1.2013.
15:59
VOYO logo

Hrvatska je na nogama. Fantastična pobjeda nad još uvijek aktualnim svjetskim prvacima Francuzima vratila je vjeru navijačima da Kauboji nakon deset godina opet mogu na svjetski tron. Impresivna izvedba Golužinih izabranika oduševila je i bivšeg izbornika te autora brojnih uspjeha hrvatske reprezentacije - LinuČervara.

"Naravno da imamo šanse doći do naslova. Ako možemo tući Francuze, onda možemo i Dance i Španjolce. Važno je sada se koncentrirati na Dansku i siguran sam da će to biti teška utakmica, no na muci se poznaju junaci", rekao je bivši izbornik za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Hrvatskom zavladala euforija, Červar povlači kočnicu.

"U najvećim trenucima ushićenja i zadovoljstva valja spustiti loptu na zemlju. Sada trebamo završiti posao s Dancima i sa Španjolcima u finalu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

Naravno, i u ovom uspjehu zasluge ima bivši izbornik.

"Još za mojeg vremena smo udarili temelje ovoj generaciji. Ako se sjećate, na SP-u u Hrvatskoj 2009. senzacionalno su igrali Gojun, Duvnjak, Kopljar... Spomenuti igrači danas su nositelji igre hrvatske reprezentacije. Rekao bih da smo pravovremeno pomladili momčad i da pada teza da neki mogu igrati do 50. godine. Ovo naše podneblje u kojem živimo pogodno je za nova lica, nove impulse, novi entuzijazam, dokazivanje i glad za uspjehom, a to se sve vidjelo u srijedu navečer u igri naše reprezentacije. Golužini izabranici bili su opipljivo jači i mentalno, i energetski u odnosu na vrhunsku francusku reprezentaciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna ga stvar posebno raduje.

"Imamo fantastično opredjeljenje za budućnost hrvatskog rukometa za koju se ne moramo bojati. Volio bih da stavimo 'točki na i' i da osvojimo titulu pravak baš nakon deset godina te time nastavimo s trendom vrhunskih rezultata. Jesu Francuzi osvojili više medalja, ali mi smo imali kontinuitet. Iako smo ih i mi puno osvojili", završio je Červar razgovor za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da ćemo s istim navikama nastaviti i u Španjolskoj...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike