Izbornik nakon Japana /

Červar: 'Ne smijemo se ovime zadovoljiti, ja kao trener moram tražiti više'

Japan je ostao u 2. kolu SP.a ostao na minus osam, no izbornik Červar tvrdi kako ova Hrvatska mora više i bolje

13.1.2019.
18:30
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i drugu pobjedu u drugom kolu Svjetskog prvenstva. Japan je ostao na minus osam, no izbornik Červar tvrdi kako ova Hrvatska mora više i bolje.

"Nisu se predavali Japanci, čestitam igračima, mislim da smo se rastrčali, dobro odigrali. Rotirali smo sve igrače, danas smo čuvali od napora Cindrića, Zadovoljan sam, kolektivna igra je bila sjajna, bilo je dobrih momenata, publika je bila sjajna. Sve u svemu, imamo četiri boda, ali moramo biti oprezni, znamo koji nam je zadatak. Otići na Olimpijadu u Tokio je najvažniji cilj. Neće biti jednostavno, mnogo reprezentacija želi to. Već sutra čeka Makedonija, bit će to težak susret. Ne smijemo se zadovoljiti sa četiri boda, tek nakon toga imamo dan odmora pred Španjolsku. No moramo držati taj ritam, moramo ispraviti neke olako napravljene pogreške. Kao trener moram tražiti više, jer ako ciljamo na više, moramo više i dati. Prema tome, ima tu prostora za ispravak, se smijemo podleći samozadovoljstvu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Japana ste više tražili od mladih igrača, ključne igrače ste odmarali. Jeste li zadovoljni viđenim? 

"Jesam, zadovoljan sam. Uvijek možemo i više, ali drago mi je su Šipić, Mandić i Vida dobili veliku priliku. U drugom poluvremenu smo dali priliku i Stevanoviću koji je također bio dobar. Mislim da dobro funkcioniramo, ima još puno dvoboja i bit će puno teških utakmica. Moramo razmišljati kako ispuniti naš prvi zadatak, a to je kvalitetnom igrom. Imali smo tehničkih pogrešaka koje su se dogodile vjerojatno iz neke opuštenosti. I to moramo spriječiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šego je upisao 12 obrana, a Stevanović šest, stoga Červar ne skriva zadovoljstvo nastupima svojih vratara. 

"Jako sam zadovoljan, bez golmana niti obrana ne može biti dobra. Moraju ovako nastaviti." 

Iako je zadovoljan generalnim dojmom, Červara brine čak 18 izgubljenih lopti tijekom utakmice.

"Da, ako želimo ostvariti visoki plasman, moramo to smanjiti na ispod 10. Ako je iznad 10, nije dobro. Kao što sam rekao, nema mjesta samozadovoljstvu, moramo gledati naprijed i igrati još bolje." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra već Makedonija, večeras nema predaha? 

"Da, sutra igramo s jednim protivnikom kojeg dobro poznajemo, sve te igrače sam već trenirao. Znam da im je veliki cilj pobijediti nas. To je jedna respektabilna reprezentacija, predvodi iz Lazarov i dobro igraju. Neće nam biti nimalo lako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu! 

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike