PALA JE I FRANCUSKA / Červar Francuzima: Čekamo vas u finalu

Hrvatski rukometaši ostali su neporaženi na SP-u nakon susreta s Francuskom kojeg je dobila s 22:19.

27.1.2009.
21:06
VOYO logo

Hrvatski rukometaši bez dva ključna igrača, Ivana Balića i Petra Metličića, bili su bolji od Francuske 22:19 u posljednjem kolu drugog dijela natjecanja koje je odlučivalo o prvoj poziciji u skupini I.

Nije ni Francuska igrala u najboljem sastavu, no to ne umanjuje pobjedu Hrvatske. "Hrvatska je igrala izvrsno, a mislim da smo i mi bili dobri. Novinari su se pitali kakva će to biti utakmica bez rezultatskog značaja, ali mislim da smo jedini i drugi odigrali vrlo ozbiljno," rekao je Onesta. S francuskim se kolegom složio i hrvatski izbornik Lino Červar koji je ipak odlučio ostati s obje noge na zemlji. "Svaka pobjeda mi je draga, pa tako i ova bez obzira što rezultatski nije bila važna. Ipak, moramo biti na zemlji, nemojmo se zaluđivati ovom pobjedom izborenom bez Metličića i Balića", rekao je Červar. Oko pobjede i suparnika u polufinalu, kaže Červar, nije bilo kalkulacija. Francuzima je poručio da ih čeka i finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je prije svega odlučila sjajna obrana Hrvatske što pokazu je i samo 19 primljenih pogodaka u čitavoj utakmici. Na golu je briljirao Venio Losert s 42 posto obrana, a odličan je bio i drugi vratar Francuske Karaboue s 46 posto obrana. "Odigrali smo sjajnu utakmicu. Posve smo zaustavili Francuze koji su zabili manje od 20 pogodaka, a to nije baš često. Zadovoljan sam svojim obranama, jer do sada nisam igrao previše. Mirko Alilović je branio sjajno, pa nije bilo potrebe mijenjati golmana. No, večeras mi se otvorilo.", kazao je Venio Losert.

Za igrača utakmice proglašen je Igor Vori koji je vukao u napadu i držao obranu te zabio osam pogodaka iz isto toliko pokušaja. Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, te odmah preuzela vodstvo koje Francuska nije uspjela ni u jednom trenutku ugroziti. "Bila je ovo utakmica prestiža, a tek sada slijedi prava borba. I nas, ali i Hrvatsku očekuju teške ispiti u polufinalu, a nadam se kako ćemo se opet sresti u nedjelju u finalu," zaključio je Karabatić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je na redu polufinale koje će Hrvatska u petak igrati protiv Poljske u Zagrebu, dok će Francuzi prolaz u finale tražiti protiv europskih prvaka Danaca.  "Poljaci su se pokazali kao velika momčad. Digli su se u drugom krugu i nemaju slabog igrača u sastavu. Igraju iznimno brzo i tvrdo i biti će to neizvjesno polufinale," zaključio je Losert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo