PORAŽENI U KAUNASU / Cedevita teško stradala na startu Eurolige

Image
Foto: PIXSELL

Najefikasniji u domaćim redovima bili su Paulius Jankunas sa 20 koševa, Ksistof Lavrinovic je ubacio 17 koševa uz pet skokova, naš Marko Popović je dodao 15 koševa, a Mario Delaš pet koševa uz tri skoka.

12.10.2012.
7:56
PIXSELL
VOYO logo

KAUNAS - U svom prvom nastupu u povijesti Eurolige košarkaši Cedevite doživjeli su u Kaunasu pred 12.000 gledatelja težak poraz od Žalgirisa izgubivši 62:90 (20:27, 18:28, 15:24, 9:11).

Cedevita je dobro otvorila utakmicu i sredinom prve dionice u dva navrata je bila u vodstvu (11:10, 13:12), no Žalgiris je serijom 10:2 okrenuo rezultat i na odmor otišao sa plus sedam (27:20). Hrvatski sastav je početkom druge dionice držao rezultatski priključak do 31:25, no tada Litavci rade seriju 13:2 i bježe na velikih 44:27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom periodu hrvatski reprezentativac u domaćim redovima Marko Popović pogodio je tri trice u razmaku od dvije minute. Cedevitin slom nastavio se i u trećoj dionici u kojoj je prednost Žalgirisa narasla na 26 koševa viška (79:53), a u posljednjoj četvrtini Žalgiris je dodatno 'podebljao' pobjedu.

Najefikasniji u domaćim redovima bili su PauliusJankunas sa 20 koševa, KsistofLavrinovic je ubacio 17 koševa uz pet skokova, naš Marko Popović je dodao 15 koševa, a MarioDelaš pet koševa uz tri skoka. Cedevitu su predvodili MickaelGelabale sa 16 koševa, BraceyWright je ubacio 15, a LukšaAndrić i VladoIlievski po osam koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom kolu Cedevita će 19. listopada ugostiti Emporio Armani Milano.

Simon zabio 19, Planinić 17, a Popović 15 koševa

Osim košarkaša Cedevite ove sezone u elitnom razredu europske košarke nastupa još 15 hrvatskih košarkaša, a prve večeri nastupila su devetorica. najbolju predstavu pružio je Krunoslav Simon postigavši 19 koševa za Unicaju koja je kod kuće izgubila od Maccabi Tel Aviva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Popović je u pobjedi Žalgirisa protiv Cedevite zabio 15 koševa, dok Mario Delaš dodao pet koševa uz tri skoka.

Lietuvos Rytas se odlično držao protiv CSKA u Moskvi u dvoboju skupine D, no na koncu su Rusi slavili 75:73. LeonRadošević je za Lietuvos zabio 10 koševa uz pet skokova, dvije ukradene lopte i jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenerbahče je u susretu A skupine pobijedio ruski Himki 92:80. Za Fener je nastupio BojanBogdanović koji je za 14 minuta zabio četiri koša. U redovima ruskog sastava najbolju predstavu pružio je Zoran Planinić sa 17 koševa i šest skokova, dok je KrešimirLončar ubacio 11 koševa uz tri skoka.

U drugom dvoboju iz skupine Union Olimpija je na gostovanju pobijedila Cantu 84:71, a DraženBubnić je za slovenski sastav zabio osam koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unicaja je u skupini B kod kuće izgubila od Maccabi Tel Aviva 80:85. KrunoslavSimon je zabio 19, a Luka Žorić jedan koš za domaćine.

AnteTomić (Barcelona), StankoBarać (Efes), RokoLeniUkić (Panathinaikos), DamirMarkota (Bešiktaš), RokStipčević (Armani), MarioKasun (Siena) igrat će u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo