pozvao čopa i pivarića / Čačićeva prva presica: 'O meni sude oni koji sa mnom nisu radili, a Šimunić je oličenje čestitosti i poštenja'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Navijačima je poručio da se ne boje za Hrvatsku te da vjeruje u uspjeh jer da nije tako - ne bi se primio ovoga. Kazao je da je podrška svima važna

22.9.2015.
14:31
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Ante Čačić je u 14 sati održao prvu presicu kao novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

S novinarima se družio i kako bi objavio popis igrača za ključne kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala izvrsnom odboru HNS-a i predsjedniku Šukeru na ukazanom povjerenju. Na njima je odgovornost kad se bira izbornik i ja sam svjestan toga. Počašćen sam i ponosan povjerenjem. Reprezentacija je više od nogometa, veća od nogometaša, veća od trenera. Svjestan da sam dobio nadarenu reprezentaciju, da sam dobio hrvatski nacionalni ponos. Zna se što reprezentacija znaci za Hrvatsku i Hrvatima", započeo je Čačić.

Image
ŠUKER O NOVOM IZBORNIKU /

Čačić će pustiti Jozaka na klupu Vatrenih: 'Pa zašto ne? Neće on sastavljati momčad'

Image
ŠUKER O NOVOM IZBORNIKU /

Čačić će pustiti Jozaka na klupu Vatrenih: 'Pa zašto ne? Neće on sastavljati momčad'

"Momčad i ja imamo čast i priliku da kroz vrhunski sport služimo nacionalnim interesima Lijepe naše. Ciljevi su jasni, prvi imperativ je plasman u Francusku i ja ću dati sve od sebe da se ciljevi ispune. Već od danas činim sve da tako i bude. Nemojte sumnjati, moje srce je uz reprezentaciju. Put prema Francuskoj je dobrim dijelom prijeđen, hvala Niki Kovaču na svemu što je sa suradnicima činio", dodao je novi hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijačima je poručio da se ne boje za Hrvatsku te da vjeruje u uspjeh jer da nije tako - ne bi se primio ovoga. Kazao je da je podrška svima važna.

Kazao je da se s igračima još nije čuo, ali uskoro planira, pa tako i s kapetanom i dokapetanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se javnosti tiče, tvrdi da svatko ima pravo iznositi mišljenje, a s raznim komentarima susreo se još kad je preuzimao Dinamo.

Ono što ga drži, dodaje, je to što iza njega stoji isključivo rad i poštenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava da će to dokazati u reprezentaciji, što je vrh njegove karijere.

"Žao mi je jer se šalje poruka da u Hrvatskoj ne smijete raditi i ne smijete se potvrditi", nastavio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosan je što je samo radom došao do ovoga. "Ja sam trenirao 9 igrača s ovog popisa, nisam pao s Marsa. Išao sam s klupe na klupu i svugdje odradio dobar posao. O meni sude oni koji sa mnom nisu radili", odgovorio je izbornik svim kritičarima.

Osvrnuo se i na svog pomoćnika Josipa Šimunića u stožeru, koji je izazvao dosta bure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šimunić je u stožeru jer je oličenje čestitosti, poštenja u nogometu. Omiljen je među navijačima i igračima, on je itekako bitan čimbenik u stvaranju pozitivne atmosfere. On je kaznu odradio i nadam se da je svjestan da će s karizmom to rehabilitirati. On je čovjek, domoljub koji ne mrzi nikoga, i ta situacija koja se dogodila, ne treba ga pratiti", izjasnio se Čačić.

Imao je za reći i koju o gazdi Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi, koji me znaju, znaju da sam svoj i nemam dubiozu prema nijednoj instituciji. Mamić i ja smo surađivali godinu dana, mogli ste to pratiti i vidjeti koliko sam samostalan", naglasio je Čačić te nastavio: "Mamić je tu jos od kad se birao bilic. Sigurno ga se putalo za mene i nije mogao reci nista lose o meni. Pa nitko ne želi reprezentaciju staviti pod privatne interese što se stavlja Mamiću. Budite sigurni da ce Ante Čačić birati igrače koji su najspremniji. Ako me Mamić preporučio, onda je to veliki kompliment. Svaka reprezentacija mora imati čovjeka na vezu, a kod nas će to biti Romeo Jozak. On će sjediti na klupi i meni sigurno neće smetati".

Prokomentirao je i popis igrača te rekao kako je Mario Mandžukić na popisu iako je ozlijeđen, ali ako neće moći igrati, "ima ih dovoljno da ga zamijene".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da Silva je kvalitetan igrač i puno je golova dao. Dojam je da se prerano oprostio od reprezentacije", priznao je Čačić.

Bude li svojim igrama skrenuo pozornost na sebe, pozvat će ga. Pivarić je na popisu jer u kontinuitetu igra kvalitetno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na toj poziciji smo deficitarni, a Pivarić je zadnjih mjeseci u takvoj formi da je zaslužio poziv među najbolje", rekao je Čačić.

Ako je itko sumnjao, našao je on i zamjenu za Mandžukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čop je tu jer je Mandžukić upitan, Olić ima kartone pa ga nema za prvu utakmicu, pa se nametnuo Čop", pojasnio je izbornik.

Rekao je kako je hrvatski nogomet najbolji proizvod koji ova zemlja ima te da se prema njemu treba odnositi s više poštovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi mu je na izborničkom tretmanu čestitao Cico Kranjčar.

"Kada ste mi spomenuli gospodina Niku Kovača, moram reći da mi je prvi čestitao Cico Kranjčar, Slaven Bilić, Igor Štimac... uglavnom hrvatska struka koja se nalazi svuda po svijetu. Takva mi podrška jako puno znači", otkrio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Čačićevoj novom stožeru našli su se Joe Šimunić, Marijan Mrmić, Leo Sovina (kondicijski) i Ante Miše.

Na prvom popisu našli su se: Vargić, Subašić, Kalinić, Srna, Ćorluka, Pranjić, Vida, Lovren, Vrsaljko, Lešković, Pivarić, Modrić, Rakitić, Perišić, Kovačić, Badelj, Brozović, Olić, Mandžukić, Kalinić, Kramarić, Čop, Pjaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo