prvi izbornički intervju / Čačić za RTL: 'Izrazito mi je drago ako me Mamić predložio za izbornika, a Šimunić će nam poslužiti kao veza s navijačima'

'Nisam pao s Marsa, znam što ću, i kako ću s reprezentacijom!', direktan je bio Ante Čačić, novi hrvatski izbornik, na službenom predstavljanju uoči finiša kvalifikacija

22.9.2015.
19:06
VOYO logo

Ante Čačić od ponedjeljka je službeno novi izbornik Hrvatske reprezentacije, a u utorak je objavio i popis igrača koje planira suprotstaviti Bugarskoj i Malti u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Euro 2016. godine u Francuskoj. 

Iako je podrška naroda za Čačića, kao i za cijeli HNS, u ovom trenutku jednostavno nepostojeća, Čačić nas uvjerava kako nitko neće imati utjecaj na njegovo obnašanje dužnosti izbornika, a poseban intervju dao za naš RTL Danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodine Čačić, što biste rekli zašto ste vi bolji izbor od Nike Kovača za izbornika naše reprezentacije? 

"Ja nisam rekao da sam bolji, ali hrvatska je reprezentacija ostala bez izbornika, i meni je drago da je izbor pao na mene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada vam je jasno da će po medijima početi vaše seciranje, ako gledamo neke minuse koji vam se već spominju, to je svakako vaš blizak odnos sa Zdravkom Mamićem. Može li to utjecati na vas kao izbornika?

"Ne, to ne može utjecati na mene, meni je već pomalo smiješno objašnjavati kakav je utjecaj Zdravka Mamića u hrvatskom nogometu. To je čovjek koji već deset godina u kontinuitetu vodi najuspješniji hrvatski klub. Prvi je dopredsjednik saveza, sudjelovao je u imenovanju gospodina Bilića, Igora Štimca i mog prethodnika Nike Kovača. Činjenica jest da sam ja radio godinu dana u Dinamu i da me on poznaje, meni je osobno izrazito drago ukoliko me on predložio za izbornika reprezentacije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučili ste i o svom stručnom stožeru, tu će biti i Joe Šimunić. Možete li nam otkriti koja će točno biti njegova uloga, jeste li njega postavili možda zbog bliskosti s navijačima? 

"Josip je odigrao preko 100 utakmica za reprezentaciju. Njegova je karijera bogata, bio je vrlo odgovoran i veliki profesionalac. Imao sam privilegiju godinu dana ga trenirati u Dinamu. U tom sam razdoblju shvatio da je velo čestit čovjek, odgovoran i profesionalan, i to je najveći razlog zbog čega sam ga priključio stručnom stožeru. On je krenuo na nogometnu akademiju i bit će nam itekako koristan. Poslužit će kao vezivno tkivo između momčadi i nas, a omiljen je i u krugu navijača i igrača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O vašem imenovanju sada razgovaraju brojni stručnjaci u zemlji i šire. Vaše je ime čak došlo i do jednog premijera, kakvi su vaši komentari na sve napise?

"Pa meni je izrazito drago što vam ovo mogu reći, a to je da ni jedan cijenjeni stručnjak nije rekao ni jednu riječ protiv mene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvu Hrvatsku možemo očekivati? Slijede Bugarska i Malta, što će novo donijete Ante Čačić?

"Važno je da Hrvatska sljedeće godine ode na Europsko prvenstvo u Francusku, i ja sam uvjeren da ćemo to uspjeti. Svoje uvjerenje baziram na činjenici da je hrvatska reprezentacija satkana od izuzetno karakternih, poštenih, vrijednih i kvalitetnih igrača. Uvjeren sam da će oni učiniti sve da 'Vatreni' sljedeće godine budu ondje gdje im je i mjesto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo