ČAČIĆ NAKON SVEGA: / 'Izmjene? Možda nisam ni trebao mijenjati! Žao mi je što se nismo 'iskrupmirali''

Image

Hrvatski izbornik Ante Čačić gostovao je u emisiji HRT-a posvećenoj Euru. Dojmovi nakon ispadanja Vatrenih u osmini finala i povratka iz Francuske još su vrlo jaki.

27.6.2016.
20:46
VOYO logo

Više od tisuću navijača sinoć je Vatrene dočekalo na Plesu.

Navijači su nas ganuli

"Sve nas je ganula spontanost, iskrenost navijača prema našim igračima koji su učinili sve da se hrvatska himna čuje što češće i što dulje na Euru. No, sport je ponekad okrutan, kuglica sreće otišla je na stranu Portugala", kazao je u uvodu izbornik Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je zbog samih igrača, koji su živjeli za ovo, a i svih naših ljudi koji su osjetili to, prepoznali."

Image

Očekivali smo lakšeg suparnika u osmini finala

"Kad podvučemo crtu, imali smo dosta problema doći na Euro. Igrači su prošli kalvariju kad nam je oduzet bod, igrali smo pred praznim tribinama... Dobili smo najtežu skupinu u koju smo dobro zakoračili. No, kad si prvi u skupini, nekako očekuješ da ćeš dobiti nekog lakšeg suparnika. Portugal je crna mačka za nas. Portugal je najiskusnija momčadi, ispred nas na Fifinoj ljestvici, ima najboljeg svjetsktog napadača, i koju na kraju krajeva, nismo nikad pobijedili.", nastavio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, izbornik je bio zadovoljan igrom protiv Portugala.

Limitirali Portugal

"Bili smo jako dobri, limitirali smo njihovu igru. Nismo izgubili ni jednu utakmicu u 90 minuta, ali, za razliku od onih koji nisu dobili ni jednu utakmicu u 90 minuta, mi ispadamo, a Porutgal ide dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda će zvučati prepotentno, ali očekivao sam Portugal upravo onakav kako je bio. Znali smo kako igrati protiv Portugala, limitirali smo njihovu kvalitetu. Oni su čekali su da nas namame i iz kontre riješe utakmicu. Mi smo se postavili tako da im to nismo dozvolili. No, nismo uspjeli dati gol, a imali smo 17 udaraca prema vratima, posjed 60-40. I onda se dogodila nesretna 117. minuta", kazao je hrvatski izbornik.

Gosta u studiju, novinara Antona Samovojsku zanimalo je zašto je zamijenio Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda nisam trebao mijenjati

Image

Ivan Rakitić

"Neki mi spočitavaju da sam trebao ranije napraviti izmjene prije. Možda ih nisam uopće trebao raditi. To se nikad neće znati. Možda da nisam poslao poruku preko Pjace da krenemo po pogodak, možda ga ne bi primili. Ali, bitno je da nismo promašili temelje u organizaciji igre protiv Portugala. Htio sam ulaskom Pjace podignuti igru prema naprijed, žao mi je što se mi nismo iskrumpirali umjesto njih", slikovit je bio Čačić.

Pjaca nas je povukao

"Imao je Marko par dobrih prodora, to nas je malo i povuklo pa je Strinić otišao gore visoko", kazao je Čačić i pojasnio zašto za vrijeme utakmice u ruci drži papirić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na listiću imam našu i suparničku postavu, uvijek tu podvučem neku crtu, neku opasku koju onda kažem igračima", otkrio je izbornik.

Na papiru je imao imena igrača koji su trebali izvoditi jedanaesterce, ali do njih nije došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmorica za penale

"Imamo puno igrača koji mogu izvoditi jedanaesterce, imao ih na popisu čak osam, među njima je bio i Rakitić."

Bivšeg člana Vatrenih Gorana Vlaovića je zanimalo kakvu je Čačić pripremio taktiku da razvije poznatu hrvatsku igru, s obzirom da je znao kako će Portugal igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš cilj je bio da lopta ide što brže, da se što prije izlazi iz blokova, mijenja strana. Dobro smo stajali na terenu, stvarali smo šanse. A oni nama nisu praktički ušli u 16 metara. Tražio sam da budemo strpljivi, da se ne zabijamo i da nam Portugalci ne krenu u leđa", pojasnio je Čačić.

Srna treba ostati

Srna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravit ću sve da Darijo ostane, jer Hrvatskoj treba. Igra najbolji nogomet u karijeri, u napadu i u obrani. Obiteljsku tragediju, smrt oca stoički je podnio. Bilo bi jako dobro da ostane član reprezentacije."

Image

'Moramo prestati žalovati'

Čačić je najavio predstojeće utakmice, a to su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. koje počinje već u rujnu. Hrvatska će protiv Turske igrati bez navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki igrači su doista u Francuskoj odigrali najbolje partiture za reprezentaciju, Modrić, Rakitić, Srna... Stvoren je momčadski duh, iskazano zajedništvo. Malo je vremena do okupljanja za Tursku, priželjkujem da se što prije oporavimo, da prestanemo žaliti. Hrvatska ima simbiozu mladih i iskusnih igrača. Za budućnost reprezentacije ne treba brinuti", kazao je Čačić dodavši za kraj:

"Moramo se brinuti samo za one koji se ne brinu o reprezentaciji koja je najbolji promotor Hrvatske u svijetu. Nemamo dom, nemamo tribine i nemamo reda na tim tribinama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo