F1: DRUGA UTRKA SP-a / Button slavio u Australiji

Image

To je osma, a druga zaredom pobjeda u Australiji aktualnog svjetskog prvaka. Drugi je bio Kubica, a treći Massa.

28.3.2010.
10:59
VOYO logo

Svjetski prvak Britanac Jenson Button u bolidu McLaren-Mercedes pobjednik je Velike nagrade Australije, druge utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 vožene na stazi Albert Park u Melbourneu.

Poljak Robert Kubica u Renaultu zauzeo je drugo mjesto, treći je bio Brazilac Felipe Massa u Ferrariju, a njegov momčadski kolega Španjolac Fernando Alonso je četvrtim mjestom sačuvao ukupno vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buttonu je pobjeda u Melbourneu osma u karijeri i duga uzastopna u Australiji, a do nje je stigao sjajnom vožnjom i pametnom taktikom promjene guma, te novim odustajanjem vodećeg Vettela. Kubica je startao tek kao deveti, a nakraju je ciljem prošao kao drugi, dok se Alonso na startu zavrtio i utrku zapravo počeo s zadnjeg mjesta, a okončao je kao četvrti. Krug prije kraja sudarili su se Lewis Hamilton i Mark Weber, a Michael Schumacher je nakon velikih poteškoća na startu skoro odustao, no ipak je uspio doći do 10. mjesta i jednog boda.

Nijemac Sebastian Vettel je i drugu utrku zaredom imao kvar na Red Bullu, pa je najveći gubitnik starta sezona jer je i u Bahreinu i u Melbourneu imao najbolju startnu poziciju. Staza Albert Park zadržala je i tradiciju spektakularnih sudara, a najteži je bio onaj Japanca Kamuija Kobayashia i Nijemca Nica Huelkenberga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku vodi Alonso s 37 bodova, Massa je s 33 boda drugi, dok je Button sada treći s 31 bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo