HAMILTON GUBITNIK UTRKE / Button slavio ispred Vettela

Image

Britanski vozač pobjednik je F1 utrke na Hungaroringu. Kiša i međusobno nadmetanje petorice najboljih, doprinijelo je dinamici utrci.

31.7.2011.
16:33
VOYO logo

Britanski vozač Jenson Button u McLaren Mercedesu pobjednik je utrke za Veliku nagradu Mađarske u Formuli 1 održane na stazi Hungaroring pokraj Budimpešte.

Button je do svoje druge pobjede u Mađarskoj nakon 2006. i jedanaeste u karijeri došao sjajnom taktikom i dobrim izborom guma po kiši, a ciljem je prošao ispred svjetskog prvaka i vodećeg u poretku Nijemca Sebastiana Vettela (Red Bull) i Španjolca Fernanda Alonsa (Ferrari). Button je danas, inače, vozio svoju jubilarnu 200-tu utrku u F1.

U ukupnom poretku Vettel je još više povećao prednost pa sada vodi s 85 bodova ispred momčadskog kolege Australca Marka Webbera, koji je današnju utrku završio kao peti. Britanac Lewis Hamilton, koji je danas bio čak i vodeći, ali zbog lošeg izbora guma i kazne pao na četvrto mjesto, ima 146 bodova, dok je Alonso četvrti s bodom manje.

U Formuli 1 sada slijedi stanka od skoro mjesec dana, nakon koje je na rasporedu Velika nagrada Belgije na stazi Spa Franchorchamps.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo