vrtoglave brojke / Bundesliga nezaustavljivo juri prema novom rekordu

Image
Foto: PIXSELL

Prva njemačka liga je u protekloj sezoni postavila sedmi uzastopni rekord po broju gledatelja sa 42 101 posjetiteljem na stadionima po utakmici, čime je postala prva liga svijeta po posjećenosti, a sada je na najboljem putu da ga sruši i ove godine.

7.2.2012.
14:40
PIXSELL
VOYO logo

Bundesliga je na najboljem putu da postavi novi rekord po broju gledatelja ove sezone nakon što je prosječna posjećenost stadiona za prvu polovicu sezone 2011/12. bila 44 000, objavio je njemački nogometni savez (DFL) u utorak.

Prva njemačka liga je u protekloj sezoni postavila sedmi uzastopni rekord po broju gledatelja sa 42 101 posjetiteljem na stadionima po utakmici, čime je postala prva liga svijeta po posjećenosti. Te brojke su dokaz privlačnosti Bundeslige koja inspirira navijače s vrhunskim izvedbama i napetošću kao malo koja druga liga", izjavio je izvršni šef DFL-a Christian Seifert. Prosječna cijena ulaznice iznosi 22,43 eura, dodao je Seifert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga Bundesliga također bilježi značajan porast gledatelja s prosječnom posjećenošću po utakmici od 17,125, što je za 27 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

DFL je u siječnju prošle godine objavio da je 18 klubova Bundeslige zaradilo gotovo dvije milijarde eura u sezoni 2010./11. u usporedbi sa 1.77 milijardi iz sezone ranije, što je bila sedma godina zaredom s porastom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo