Budimpesta domacin Svjetskog prvenstva

Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima koje je u srpnju 2017.

11.3.2015.
14:32
VOYO logo

"Vrlo smo sretni sto cemo biti u Budimpesti 2017. i uvjereni smo da ce to biti sjajno organizirano prvenstvo. Madarska je uistinu sportska zemlja, a posebno strastvena kad su u pitanju vodeni sportovi. Svjetsko prvenstvo ce doprinijeti ucvrscivanju te tradicije", izjavio je predsjednik FINA-e Julio C. Maglione u priopcenju.

Celnici FINA-e zahvalili su i ostalim clanicima koje su pokazale interes ugostiti ovo prvenstvo od kojeg je Guadalajara morala odustati zbog financijskih razloga, a posebnu zahvalnost FINA-e za iskazanu podrsku i doprinos u preseljenju SP-a u Budimpestu dobili su madarski premijer Viktor Orban i predsjednik Madarskog plivackog saveza Tamas Gyarfas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budimpesta je trebala biti domacin Svjetskog prvenstva u plivanju, vaterpolu, skokovima u vodu, sinkroniziranom i daljinskom plivanju 2021. godine, ali ce sada ponovno biti otvoren proces za dodjelu domacinstva 19. SP-a u vodenim sportovima. Nakon Budimpeste 2017. domacin 18. SP-a u vodenim sportovima 2019. godine bit ce korejski Gwangju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo