RAKITIĆ SE NE BOJI SRBIJE / 'Bruxelles, Madrid ili Beograd, nama je svejedno'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U taboru hrvatske reprezentacije nema nikakve dvojbe, 'vatreni' putuju u Beograd po pobjedu koja bi hrvatsku nogometnu reprezentaciju ostavila u igri za prvo mjesto u skupini i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine.

3.9.2013.
14:25
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - "Protiv Srbije u Beogradu nas ne zanima remi, idemo po pobjedu. U svakoj utakmici idemo po tri boda pa će tako biti i u petak u Beogradu. Svi želimo na svjetsko prvenstvo, želja je ogromna i zbog toga razmišljamo jedino o trijumfu," kazao je vezni igrač hrvatske vrste IvanRakitić.

Kapetan Seville je sjajno ušao u sezonu. Niže golove i asistencije i jedan je od najboljih igrača u redovima Andalužana. No, Rakitić je zadovoljan i formom ostalih suigrača u hrvatskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo prošli pripreme, u punoj smo formi, dobro radimo i optimizam je tu," dodao je Rakitić osvrnuvši se i na atmosferu koja 'kockaste' očekuje u Beogradu.

"Nadam se da će stadion biti pun jer mi igramo odlično u takvoj atmosferi. Međutim, nema veće razlike od gostovanja u Bruxellesu, Madridu ili Beogradu. Svi smo igrali na takvim stadionima," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je svjestan kako će Srbija u beogradskom okršaju biti jača za dvojicu igrača Benfice NemanjuMatića i LazaraMarkovića.

"Nema potrebe za čuvanjem nekog posebnog igrača. Srbija ima kvalitetnu momčad, bit će jači nego u Zagrebu. Znamo da neće biti lako, no mi moramo razmišljati o sebi i svojoj igri, a ne o njima. Želimo da oni razmišljaju o nama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je hoće li hrvatske misli biti uperene i prema Glasgowu gdje će Škotska ugostiti lidera skupine Belgiju, Rakitić je bio vrlo jasan. "Najvažnije je da mi odradimo posao, a nakon naše utakmice možemo komentirati ogled u Škotskoj.

S mnogo optimizma utakmicu u Beogradu očekuje i veznjak Wolfsburga IvanPerišić naglasivši kako će ključ uspjeha biti ponoviti igru iz prvog poluvremena zagrebačke utakmice u kojoj je Hrvatska slavila 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ponovimo igru iz prvog poluvremana iz te utakmice, mislim da se nemamo čega bojati."

Iza Perišića je teško razdoblje, ozljeda ligamenta lijevog koljena mjesecima ga je udaljila s terena. No, ozljeda je stvar prošlosti. Ove sezone upisao je četiri nastupa u dresu 'vukova' u njemačkom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošao sam pripreme i čini se kako sve ide na bolje," kazao je.

Perišić je u dresu mlade reprezentacije bio dvostruki strijelac u Kragujevcu protiv Srbije, a u Beogradu je tresao mrežu i u dresu Club Bruggea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dao sam im dva gola u mladoj reprezentaciji, a potom i s klubom. Nadam se kako će se to nastaviti i u petak u Beogradu," kazao je Perišić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo