Bravo djevojke! Hrvatska na vas može biti preponosna!

Hrvatska ženska taekwondo reprezentacija vraća se iz Las Vegasa s US Opena s tri brončana odličja u režiji Lucije Zaninović, Martine Zubčić i Petre Matijašević.

24.2.2012.
15:34
VOYO logo

Uzmemo li u obzir da je reprezentacija nastupila s četiri djevojke te da je Ana Zaninović zaustavljena u borbi za medalju izbornik Toni Tomas može biti prezadovoljan učinkom od 75 posto. Zadovoljstvo je još i veće ukoliko se zna da su djevojke u Las Vegas došle direktno s visinskih priprema iz La Lome gdje su imale čak četiri treninga dnevno. US Open je i ove godine imao status G2, oznaku koja dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, a s 1800 prijavljenih natjecatelja među kojima je bilo 25 nacionalnih timova i preko 30 sigurnih putnika na olimpijske igre u London postao je najkvalitetniji turnir održan posljednjih godina u svijetu.

S obzirom da je ovo prvo natjecanje u olimpijskoj godini u kojoj se forma tempira za europsko prvenstvu u Manchesteru u svibnju i olimpijske igre u kolovozu u Londonu reprezentativke mogu biti zadovoljne ostvarenim jer je primarni cilj bio sačuvati se od ozljeda, isprobati nove tehnike i odraditi nekoliko borbi nakon poduže pauze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucija Zaninović je u svojoj kategoriji do 49 kilograma krenula furiozno, upisala tri pobjede protiv Amerikanki Bell (9:1) i Brown (21:1) te Elizabeth Zamora (8:3) ukupnim omjerom poena 38:5 da bi je u polufinalu zaustavila Meksikanka Jannet Alegria Pena rezultatom 1:4. Martina Zubčić se uspješno vratila nakon teške ozljede i operacije koljena upisavši u kategoriji do 57 kilograma tri pobjede. Morrison je poražena sa 6:5, Kontreras sa 1:0 i Vasquez 11:4 da bi na putu do finala zapela na posljednjoj prepreci, Francuskinji Harnois 1:3. Do medalje je u olimpijskoj kategoriji do 67 kilograma stigla i Petra Matijašević slaveći protiv Vincecruz 6:0 te Bernard 8:7. Bolja od još jedne djevojke iz splitskog Marjana bila je tek Azizova iz Azerbajdžana koja se plasirala u London preko svjetskih kvalifikacija, a u bogatoj karijeri osvojila je pet svjetskih i europskih odličja.

Kategorija najbolje hrvatske sportašice i najbolje taekwondoašice svijeta bilo je malo svjetsko prvenstvo s 47 natjecateljica i do zlata je trebalo proći šest kola. Ani Zaninović bio je ovo i prvi nastup nakon svjetskih olimpijskih kvalifikacija i loma ruke te pobjede protiv Marton 7:4 i Kang 17:7 ne zvuče loše. Bolja od nje bila je tek Kanađanka Ivett Gonda koja je slavila 0:2. Nakon Meksika i SAD-a hrvatska ekspedicija vraća se u Europu na seriju jakih provjera i turnira u kojima je cilj kontinuiranim nastupima pronaći što bolju formu za primarni događaj ove godine – olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo