OLIMPIJSKI PRVIJENAC / Bravo cure! Povijesna pobjeda košarkašica

Image

Hrvatske košarkašice ostvarile su prvu pobjedu u povijesti olimpijskih igara. Naklon tri uvjerljiva londonska poraza (SAD, Kina, Češka), u četvrtom kolu izabranice Stipe Bralića nadigrale su Angolu sa 75:56.

3.8.2012.
11:58
VOYO logo

U premijernom olimpijskom nastupu hrvatske košarkašice dugo su prijetile strašnim Amerikankama, ali su u posljednjoj četvrtini potonule u visoki poraz. Protiv Kine i Češke također su upisale uvjerljive poraze, pa su tek košarkašice Angole bile prava prilika za prvu, povijesnu olimpijsku pobjedu.

To se i dogodilo. Od početka utakmice Hrvatice su kontrolirale rezultat, prvu četvrtinu su dobile 24:19, a njihova prednost je do poluvremena narasla na devet razlike (41:32).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske košarkašice su dvoboj prelomile na startu drugog poluvremena kada pet minuta nisu Angolkama dopustile da zabiju koš. Serijom 12:0 izabranice Stipe Bralića otišle se na visokih +21 (53:32) te su do kraja držale dvoznamenkastu prednost do konačnih 75:56.

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Ana Lelas s 23 poena, uz sjajan šut za tricu 5/7. Sandra Mandir je dodala 18 koševa, te po 5 skokova i asistencija, a odlično je svojih 12 minuta za terenu iskoristila Marija Vrsaljko sa 12 poena i osam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedu naše košarkašice su zadržale minimalne izglede za plasman u četvrtfinale. Ako bi u posljednjem kolu uspjele iznenaditi jake Turkinje, uz još neke rezultate koji im se moraju poklopiti, probile bi se među osam najboljih na olimpijskom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo