Zbog Blanke izbio skandal u Splitu: 'Još ne mogu vjerovati'

'Još ne mogu vjerovati da je netko Blanki zabranio da trenira u Splitu', požalio se otac hrvatske atletičarke medijima.

10.9.2013.
21:29
VOYO logo

RNK Split i Atletski sportski klub Split (ASK) donedavno su dijelili prostor na Parku mladeži, no otkako je Grad Split nogometnom klubu dao koncesiju zbog renoviranja kompleksa, braća Žužul su donijela nova pravila igre. To je, logično, opet zasmetalo Blankinom ocu Jošku, koji tvrdi da je našoj uspješnoj atletičarki zabranjen trening.

"Bojan je bio u tajništvu RNK Split pitati za dozvolu da Blanka odradi trening, a tamo mu je rečeno: 'Naravno da možete trenirati, nema problema.' No, jedan od Žužulovih suradnika prišao je Blanki i Bojanu i kazao: 'Šefovi ne dopuštaju da koristite pomoćno igralište. Ne žele vas vidjeti da ovdje trenirate!' Još ne mogu vjerovati da je netko Blanki zabranio da trenira u Splitu", kazao je Joško Vlašić Jutarnjem listu te dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žužulima svaka čast. Zaradili su novac, uspješni su biznismeni, učinili su puno za RNK Split, ali im ovakve stvari ne služe na čast. Svi mi podržavamo izgradnju i napredak. Ali proceduralno postoji par stvari koje vrijeđaju sve ASK-ovce, ali i dostojanstvo drugih ljudi. Prvo, braća Žužul, odnosno RNK Split i ASK dijele prostor godinama i red je kad se nešto radi da se i svog sustanara obavijesti o promjenama. Ovako, uvijek je sumnja koliko su te namjere časne."

Jozo Žužul, pak, ovako gleda na cijelu neugodnu situaciju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o tek uređenom prostoru koji je dan u koncesiju RNK Split te nema veze s atletikom ni prostorom stadiona u Parku mladeži. Blanka Vlašić nije član kluba, stoga smo je uljudno zamolili da napusti teren. Zanimljivo je da nakon medijskih istupa ovih dana i ničim od nas izazvanih napada odjednom dolazi trenirati na umjetnu travu, dok je glavni travnjak istovremeno bio prazan. Umjetna je trava bila tu i posljednjih sedam godina pa ona, niti itko drugi iz ASK-a, nikad nije napravio niti jedan trening na tom terenu. Kako onda ovo tumačiti osim kao nastavak provokacija koje je proteklih dana, ponavljamo iz nama nepoznatih razloga, pokrenuo njezin otac. Blanki smo izlazili u susret nebrojeno puta, palili reflektore kad se spremala za velika natjecanja i nije nam u cilju podizati tenzije", izjavio je Žužul za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo