nema konkurencije / Božo Starčević osvojio peto uzastopno zlato na Zagreb Open Grand Prixu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Starčević je u finalu kategorije do 77 kilograma na krilima fantastične zagrebačke publike u napetom meču i tijesnoj borbi pobijedio Turčina Yunusa Emre Basara

10.2.2019.
22:32
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo
Image

Božo Starčević osvojio peto uzastopno zlato na Zagreb Open Grand Prixu

Image

Božo Starčević osvojio peto uzastopno zlato na Zagreb Open Grand Prixu

Hrvatski olimpijac Božo Starčević peti put u nizu je pobijedio na Zagreb Open Grand Prixu, hrvačkom turniru grčko-rimskim načinom koji je ovoga vikenda održan u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova.

Starčević je u finalu kategorije do 77 kilograma na krilima fantastične zagrebačke publike u napetom meču i tijesnoj borbi pobijedio Turčina Yunusa Emre Basara rezultatom 2 -1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jutarnjem dijelu turnira brončane medalje osvojili su Ivan Lizatović u kategoriji do 60 kg, te Karlo Kodrić u kategoriji do 82. kg. 

Lizatović je svladao Korejca Seunghaka Kima rezultatom 4-3, dok je Kodrić slavio je protiv Gruzijca Aivenga Rikadzea, koji je predao meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Danijel Janečić koji je hrvao u kategoriji do 67 kg, ozlijedio se tijekom meča s Talijanom Ignaziom Sanfilippom, u kojem je vodio 4-0, zbog čega je bio prisiljen predati meč. U kategoriji do 130 kg, naš Marko Koščević izgubio je od Bugara Miloslava Yurieva Metodieva rezultatom 1-5.

Grdenić do bronce u konkurenciji mlađih seniorki

Hrvatska reprezentativka Ines Grdenić osvojila je brončanu medalju u kategoriji mlađih seniorki do 50 kg na Europskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore koje je ovoga vikenda održano u danskom Aalborgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grdenić je u najlakšoj kategoriji mlađih seniorki bila slobodna u 1. kolu. Uslijedile su pobjede nad predstavnicom Azerbajdžana Fidan Teymurovom i Portugalkom Catarine Rodrigues, oba puta bilo je 4-0, a u polufinalu je naša predstavnica izgubila od Turkinje Gulsen Demirturk sa 0-3. U završnom susretu repasaža za brončanu medalju Grdenić je pobijedila Njemicu Aleynu Gencer s 3-1.

Nadomak odličju ostala je Lucija Lesjak u kategoriji +68 kg, jer je u pretposljednjoj borbi repasaža za broncu minimalno izgubila od Ruskinje Valerije Miroevskaje sa 0-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istom stupnju natjecanja u repasažu kategorije iznad 84 kg zaustavljen je i Karlo Martić, kojeg je sudačkim preglasavanjem svladao Englez Carr Brandon.

Juniorke su u ekipnim katama osvojile broncu (Inga Grgić, Stela Horvat, Sabina Petković), sve tri iz KC Šenkovec, koje trenira dugogodišnji izbornik hrvatske reprezentacije u katama Tihomir Grgić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Stefano Ciprić još je prvog natjecateljskog dana osvojio kadetsku broncu u kategoriji +70 kg.

Najuspješnija je bila Turska ispred Italije i Rusije. Na EP u Aalborgu sudjelovala su ukupno 1092 natjecatelja iz 51 zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo