Bogie opet u petorci / Bogdanović solidan u novom porazu Netsa

Image
Foto: AP Images

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović drugu utakmicu zaredom počeo je u petorci Brooklyna i postigao 13 koševa, ali su Netsi na svom parketu poraženi od Houstona s 99-113.

13.1.2015.
11:00
AP Images
VOYO logo

Bojan Bogdanović je odigrao vrlo solidnu utakmicu protiv Houston Rocketsa, za 37 minuta postigao 13 koševa (šut iz igre 4/9, slobodna bacanja 5/5) uz pet skokova i tri asistencije, ali kriza Netsa i dalje traje. Brooklyn je doživio šesti uzastopni poraz te četvrti put zaredom izgubio na domaćem parketu. Rocketsi su slavili sa 113-99 za što najveće zasluge idu Jamesu Hardenu koji je ubacio 30 poena i imao šest asistencija.

Utakmicu je obilježio sukob Kevina Garnetta i Dwighta Howarda već u 5. minuti, zbog kojeg je krilni centar Netsa isključen. Garnett je napravio osobnu pogrešku na Howardu, ali mu se nije svidjelo što ga je centar Houstona malo odgurnuo nakon sučeva zvižduka, pa ga je prvo pogodio loptom, a potom i krenuo glavom prema njegovom licu. Suci su Garnettu dodijelili dvije tehničke i isključili ga.

Howard nije bio posebno opasan za Netse, jer je ostao na osam koševa, a s druge strane mu je Mason Plumlee uspio zabiti 24 koša uz 10 skokova. Netsima je na ovoj utakmici najviše nedostajao bolji vanjski šut. Za tricu su gađali 5/21, a u to se sivilo uklopio i Bogdanović koji je promašio oba šuta za tricu. Hrvatski reprezentativac je na posljednjih 10 utakmice za tricu gađao 0/15, a posljednji put je izvan crte 7,24 m pogodio još 23. prosinca, u pobjedi Netsa nad Denverom.

Iznenađujuće domaće poraze u noći s ponedjeljka na utorak doživjeli su Chicago i Toronto, druga i treća momčad Istočne konferencije. Bullse je u United Centeru svladao Orlando sa 121-114. U sastavu Magica briljirali su Nikola Vučević (33 koša, 11 skokova) i Victor Oladipo (33 koša), pa je cantar Chicaga Pau Gasol ostao u njihovoj sjeni, unatoč još jednoj odličnoj predstavi (28 poena, 14 skokova).

Detroit je do pobjede u Torontu 114-111 stigao na krilima Brandona Jenningsa (34 koša, 10 asistencija) i Grega Monroea (22 poena, 10 skokova). Jonas Valančiunas je s 31 košem i 12 skokova bio najbolji košarkaš Raptorsa kojima je nedostajao bolji napadački učinak Kyle Lowryja (10 poena, 12 asistencija) koji je pogodio samo tri od 12 šuteva, a promašio je i potencijalni šut za pobjedu sedam sekundi prija kraja, pri vodstvu Pistonsa 112-111. Uz to je dopustio da mu u posljednjem napadu Jennings otme loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo