hrvati se raspištoljili / Bogdanović i Rudež odlični u pobjedama Netsa i Pacersa

Image
Foto: AP Images

Bojan Bogdanović je odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu Brooklyna, postigao 12 od svojih 18 koševa u prvom poluvremenu i bio igrač koji je usmjerio Netse prema pobjedi nad Lakersima 114-105. Do svoje pobjede stigla je i Indiana koja je kod Philadelphije slavila sa 106-95. Damjan Rudež je pogodio dvije od tri trice, stigao do 10 poena i tome dodao dvije asistencije i jedan skok

21.2.2015.
11:19
AP Images
VOYO logo

Bojan Bogdanović je gostujuću pobjedu Brooklyna nad LA Lakersima 114-105 ugradio 18 koševa, četiri skoka i tri asistencije, dok je Damjan Rudež pobjedi Indiane u Philadelphiji 106-95 doprinio s 10 poena, jednim skokom i dvije asistencije.

Bojan Bogdanović je odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu Brooklyna, postigao 12 od svojih 18 koševa u prvom poluvremenu i bio igrač koji je usmjerio Netse prema pobjedi nad Lakersima 114-105. Bogdanović je počeo u petorci, proveo u igri više od 37 minuta (37:24) te uz najveći broj koševa još od 19. studenog, uhvatio i četiri lopte te podijelio tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motor Netsa bio je Deron Williams koji je uz 12 poena imao 15 asistencija od kojih su najviše profitirali Joe Johnson (23 koša) i centar Brook Lopez (22 poena, 14 skokova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do svoje pete pobjede u posljednjih šest utakmica stigla je Indiana koja je na gostovanju kod Philadelphije slavila sa 106-95. Damjan Rudež je pogodio dvije od tri trice, stigao do 10 poena i tome dodao dvije asistencije i jedan skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do trenutka kad je nezgodno doskočio nakon šuta i ozlijedio lijevi skočni zglob, briljirao je bek Pacersa Rodney Stuckey. Ubacio je 30 koševa, uz četiri asistencije. Iako je s terena otišao uz pomoć suigrača, Stuckey tvrdi da nije ništa ozbiljno.

"Događa se. No, moram pokušati biti spreman za nedjelju. Još smo u utrci za doigravanje i samo smo na to koncentrirani", rekao je Stuckey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiana je u skupini četiri momčadi od osmog do 12. mjesta na Istoku koje su ostvarile 22 pobjede, uz Charlotte, Brooklyn i Detroit. Hornetsi imaju najmanje poraza (30): jedan manje od Netsa (31) i tri manje od Pistonsa i Pacersa (33).

U dvoboju dvije vodeće momčadi Istočne konferencije, Atlanta je doživjela težak domaći poraz od Toronta (80-105), uz samo 33 posto šuta iz igre (29/88) i čak 23 izgubljene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali smo užasno, bacali smo lopte posvuda", kratko je prokomentirao Al Horford, jedan iz All Star kvarteta Hawksa, koji je utakmicu završio sa sedam poena i 12 skokova.

Lou Williams sa 26 koševa i DeMar DeRozan s 21 poenom predvodili su strijelce Raptorsa. Kod Atlante, koja se očigledno još nije oporavila od All Star vikenda, Paul Millsap, Kyle Korver i Jeff Teague su postigli po 11 poena, ali su kombinirano pogodili samo 10 od 39 šuteva. Nakon rekordne serije od 19 uzastopnih pobjeda, Hawksi su u posljednjih sedam utakmica ostvarili tek tri pobjede i prepustili vodeće mjesto u ligi Golden Stateu koji je prošlu noć svladao San Antonio sa 110-99.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stephen Curry je predvodio šestoricu dvoznamenkastih strijelaca Warriorsa s 25 koševa i 11 asistencija. Klay Thompson je ubacio 20 poena, a Harrison Barnes 16. Spursima je ovo bila druga utakmica u 24 sata i drugi poraz, nakon što su dan ranije u neizvjesnoj završnici poraženi od LA Clippersa.

Cleveland je na krilima LeBrona Jamesa (28 poena, pet skokova, šest asitencija) stigao do 15. pobjede u posljednjih 17 utakmica, nanijevši Washingtonu najuvjerljiviji domaći poraz (89-127) od 1975. godine. Cleveland sada ima jednak broj pobjeda i samo jedan poraz više od trećeplasiranog Chicaga koji je poražen u Detroitu (91-100).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo