KVALIFIKACIJE ZA PRVU LIGU / 'Bogataši sa sela' ostaju u Bundesligi

Image
Foto: 001/APF/PIXSELL

Hoffenheim je prvi put ušao u prvu ligu 2008. godine, te će sljedeće sezone šesti put zaredom igrati u prvoj ligi.

28.5.2013.
8:11
001/APF/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hoffenheima zadržali su status njemačkog prvoligaša i za sljedeću sezonu nakon što su i u drugoj kvalifikacijskoj utakmici za ostanak svladali Kaiserslautern, ovoga puta kao gosti sa 2-1 (1-0). Kako su i u prvoj utakmici prije četiri dana bili uspješniji, sa 3-1 na svom travnjaku, igrači Hoffenheima slavili su s ukupnih 5-2.

Gosti su poveli golom Davida Abrahama (44), nadu domaćima nakratko je vratio Alexander Baumjohann (65), ali potvrdu ostanka Hoffenheimu je donio Jannik Vestergaard (74).

Hoffenheim je ove sezone natjecanje u prvoj ligi okončao na 16. mjestu, dok je Kaiserslautern bio treći u drugoj ligi, a prema pravilima Bundeslige, te se dvije momčadi sastaju u kvalifikacijama za posljednje, 18. mjesto u društvu najboljih u sljedećoj sezoni sezoni.

Hoffenheim je prvi put ušao u prvu ligu 2008. godine, te će sljedeće sezone šesti put zaredom igrati u prvoj ligi. Klub inače dolazi iz malog gradića sa samo tri tisuće stanovnika, a u vlasništvu je software mogula Dietmara Hoppa.

Kaiserslautern je četverostruki njemački prvak, iz društva je najboljih ispao prošle godine kada je zauzeo posljednje mjesto u prvoj ligi, a ove sezone mu nije uspjelo u nakani da se ekspresno vrati.

Iz prve njemačke lige tako su ispali samo Greuther Fuerth i Fortuna iz Duesseldorfa, dok su novi prvoligaši Hertha iz Berlina i Eintracht iz Braunschweiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo