IPAK ODLUČILA GOL RAZLIKA / Boca 23. put prvak Argentine

Image

Nogometaši Boca Juniorsa osvojili su 23. titulu prvaka Argentine iako su poraženi od Tigrea 1:0 u posljednjem susretu "mini lige", u kojoj je sudjelovao još i San Lorenzo.

24.12.2008.
16:30
VOYO logo

Sva tri kluba imala su jednaki broj bodova na kraju regularnog dijela lige, a kako u Aperturi gol-razlika ne odlučuje o prvaku, odluka je pala nakon tri međusobna dvoboja.

U "mini ligi", San Lorenzo je pobijedio Tigre, Boca je bila bolja od San Lorenza, a Tigre od Boce pa su opet svi rivali bili poravnati.

Ipak, pobjednika je nakon mini turnira, paradoksalno odlučila gol-razlika.

San Lorenzo je u prvom susretu svladao Tigre sa 2:1, uslijedila je pobjeda Boce Juniors nad San Lorenzom od 3:1, da bi na kraju Tigre savladao Bocu sa 1:0. Da je Tigre postigao i drugi pogodak tada bi oni slavili.

Ta je utakmica donijela Boci 23. naslov prvaka i sada ih ima 10 manje od najvećeg rivala River Platea, koji je katastrofalnu sezonu okončao na posljednjem mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pun hvale za momčad Tigrea, čiji cijeli roster ne vrijedi 11 milijuna eura, koliko je Boca platila dolazak svog najboljeg igrača Juana Romana Riquelmea, bio je i trener novog prvaka Argentine Carlos Ischia.

"Tigre je također zaslužio naslov, odigrali su sjajno prvenstvo", rekao je Ischia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo