ŽENSKI VIS OPET U KONKURENCIJI ZA JACK POT / Blanka i 2009. skače za milijun USD

Image

Međunarodna atletska federacija (IAAF) je u Monte Carlu potvrdila 10 disciplina na mitinzima Zlatne lige čiji će akteri kandidirati za jack pot od milijun dolara.

18.12.2008.
17:26
VOYO logo

Za razliku od 2008. godine, kada je zbroj deset disciplina uključivao šest muških i četiri ženska natjecanja, u sljedećoj će u obje konkurencije za jack pot biti izloženo po pet disciplina. Za Hrvatsku je najvažnije da je među ženske opet ušao skok u vis, te da će Blanka Vlašić i sljedeće godine juriti nagradu.

"Kao i obično, nastojali smo u borbu za milijun dolara uključiti one najatraktivnije discipline obzirom na rasporede snaga u njima. Sigurni smo da je ovaj stimulacijski sustav najsigurniji način za osiguravanje najvećih zvijezda, te da će svi najkarizmatičniji atletičari biti akteri mitinga Zlatne lige", izjavio je u četvrtak Lamine Diack, predsjednik IAAF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajanje jack pota, ili njegovu djelidbu, osigurat će samo oni natjecatelji koji budu pobijedili u svih šest mitinga Zlatne lige. Ne pobijedi li nitko šest puta, eventualni će peterostruki pobjednik/ci uzeti/raspodijeliti nagradu od 500.000 američkih dolara.

Discipline u konkurenciji za jack pot su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletičari: 100m, 400m, 3000/5000m, 110m prepone, koplje

Atletičarke: 100m, 400m, 100m prepone, skok u vis, skok s motkom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo